Μοσκοβισί: Εφικτή και απαραίτητη η συμφωνία για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Μοσκοβισί: Εφικτή και απαραίτητη η συμφωνία για την Ελλάδα μέσα στις επόμενες εβδομάδες Facebook Twitter
Aris Oikonomou/SOOC
0

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει πως μια συμφωνία για την Ελλάδα είναι εφικτή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας προς τους ευρωβουλευτές. Ακόμα, πρόσθεσε πως η μη επίτευξη συμφωνίας σύντομα θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως μια συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μέσα στις επόμενες εβδομάδες, δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά και απαραίτητη για να περιοριστούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με μια καθυστέρηση», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. 

Ακόμα, επισήμανε πως η επίτευξη μιας συμφωνίας απαιτεί «δύσκολες πολιτικές επιλογές», όπως μεταδίδει το Reuters, ενώ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει πολλές προσπάθειες οι οποίες πρέπει να αναγνωριστούν.

  

Ο ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε πως η Επιτροπή αναμένει ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει για πέρυσι ένα πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3% του ΑΕΠ, πολύ υψηλότερο απ' αυτό που απαιτούσαν οι δανειστές, οι οποίοι είχαν θέσει στόχο 0,5% για το 2016. Ακόμα, επανέλαβε πως η Αθήνα οδεύει επίσης προς την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της για φέτος και για το 2018, οπότε και θα τερματιστεί το πρόγραμμα στήριξης ύψους 86 δισ. ευρώ.

Ο Μοσκοβισί πρόκειται να επιστρέψει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις συνομιλίες που συνεχίζονται εκεί, ενόψει και του Eurogroup της Παρασκευής. Υπενθυμίζεται ότι στη βελγική πρωτεύουσα μετέβησαν εκτάκτως για συνομιλίες σήμερα οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτης και Έφη Αχτσιόγλου.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταρηγθεί

Οικονομία / Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταργηθεί

Η Saudi Aramco λέει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν για «πολύ, πολύ καιρό» καθώς ο κόσμος θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τέτοια οχήματα «και μετά το 2040»
LIFO NEWSROOM