Με ειδικό λογισμικό θα κυνηγούν τα ταμεία τους κακοπληρωτές

Με ειδικό λογισμικό θα κυνηγούν τα ταμεία τους κακοπληρωτές Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Με ειδικό λογισμικό θα εντοπίζει μέσα στο 2016 το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) τους εισφοροδιαφεύγοντες ώστε να αυξήσει την εισπραξιμότητα των ταμείων.

Πρόκειται για 272.400 κακοπληρωτές που χρωστάνε στα ταμεία των ποσό των 15,3 δισ. και τους οποίους το σύστημα θα εντοπίζει με πέντε κατηγορίες κριτηρίων, σύμφωνα με το σημερινό κύριο θέμα του Έθνους:

-Το ύψος, η παλαιότητα και άλλα χαρακτηριστικά της οφειλής
-Η νομική μορφή, η δραστηριότητα, η συνέπεια καταβολής τρεχουσών εισφορών, η καταβολή ποσών έναντι οφειλής και άλλα χαρακτηριστικά
-Η ηλικία και χαρακτηριστικά υπευθύνων
-Η ύπαρξη ενεργής ρύθμισης, το ποσοστό ρυθμίσεων που έχουν χαθεί και άλλα χαρακτηριστικά
-Παλαιότητα μέτρων και άλλα χαρακτηριστικά των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης.

Η διαδικασία των αναγκαστικών μέτρων θα ξεκινά ένα τρίμηνο μετά τη δημιουργία της οφειλής ενώ για το 2016 θα αντιμετωπίζονται και τα «φρέσκα» χρέη από ενεργές επιχειρήσεις, καθώς εμφανίζουν υψηλή επισκεψιμότητα.

Στην καρδιά της προσπάθειας βρίσκονται τα ηλεκτρονικά κατασχετήρια που ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και έχουν αποδώσει 5,5 εκατ. ευρώ. Βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού του ΚΕΑΟ θα επιδιωχθεί η είσπραξη τουλάχιστον 750 εκατ. ευρώ, έναντι 632,8 εκατ. ευρώ το 2015.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Επιδότηση ενοικίου και εξασφάλιση στέγης για ευάλωτες ομάδες

Οικονομία / Πρόγραμμα «Κάλυψη»: Επιδότηση ενοικίου και εξασφάλιση στέγης για ευάλωτες ομάδες

Το πρόγραμμα «Κάλυψη», συνολικού προϋπολογισμού 21,5 εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας, αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία
LIFO NEWSROOM
«Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Οικονομία / «Ακριβή» μου Ελλάδα: 100% ακριβότερες οι χαρτοπετσέτες από την Ευρωζώνη - Τι δείχνει έκθεση της ΤτΕ

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ακρίβειας είναι το ανθρακούχο νερό, το οποίο είναι 129% ακριβότερο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, οι χαρτοπετσέτες στο 100%, η μαργαρίνη (60%) και το βούτυρο (54%)
LIFO NEWSROOM