Την απόφαση να απαλλαγούν η Λέσβος και η Κως από τον ΕΝΦΙΑ τόσο για φέτος όσο και για την επόμενη χρονιά ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών Υποθέσεων Κατερίνα Παπανάτσιου στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

 

«Είναι το λιγότερο, που πρέπει να κάνουμε από διοικητικής απόψεως, μαζί με τον απέραντο σεβασμό μας για τις περιοχές αυτές, αναγνωρίζοντας και το ιδιαίτερο βάρος που φέρουν οι δύο παραμεθόριες περιοχές που κράτησαν ψηλά την αξιοπρέπειά μας, δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο προσφυγικό ζήτημα» τόνισε η κ. Παπανάτσιου.

 

Παράλληλα, η κ. Παπανάτσιου αναφέρθηκε στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης να εκσυγχρονίσει το πλαίσιο που διέπει τον έλεγχο της φοροδιαφυγής. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η οδηγία που ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο «αφορά στην υποχρεωτική, αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των χωρών και προσβλέπει στην αποδοτικότερη είσπραξη φόρων». Επίσης, τόνισε ότι στόχος της οδηγίας είναι «η αντιμετώπιση πρακτικών επιθετικού φορολογικού σχεδιασμού των πολυεθνικών εταιρειών, τις οποίες δεν διαθέτουν οι εγχώριες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργείται άτυπα ένας αθέμιτος ανταγωνισμός, με δεδομένο ότι η φορολογική επιβάρυνση των εν λόγω μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι μεγαλύτερη από εκείνη των ομίλων».

 

Αναφερόμενη στη ρύθμιση που εξορθολογίζει το παράβολο για τα ανασφάλιστα οχήματα, κλιμακωτά σε συνάρτηση με τα κυβικά των οχημάτων και το είδος, η υφυπουργός είπε ότι «έχουμε και τα 100 ευρώ για δίκυκλα έως 250 κυβικά, 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κυβικών, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1000 κυβικά, 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1000 κυβικά και άνω». «Ο πολίτης οφείλει να έχει ασφαλισμένο το όχημά του κάθε μέρα. Η διασταύρωση θα γίνει σε κάποια χρονική στιγμή», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr