Λαγκάρντ: Σε δραματική πτώση η οικονομία της Ευρωζώνης

Λαγκάρντ: Σε δραματική πτώση η οικονομία της Ευρωζώνης Facebook Twitter
EPA
0

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την αγωνία της για την οικονομία στην ΕΕ κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Η οικονομία των χωρών της ΕΕ βρίσκεται σε «δραματική πτώση» και απαιτούνται δράσεις με στόχο την ανάκαμψη, ανέφεραν διπλωματικές πηγές και αξιωματούχοι, ότι είπε η κυρία Λαγκάρτν προς τους ηγέτες των χωρών της Ένωσης.

Η ίια φέρεται να πρόσθεσε ότι η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει προς μια «απότομη πτώση» περίπου 13% το δεύτερο τρίμηνο και επανέλαβε τις προβλέψεις της τράπεζας για μείωση του ΑΕΠ κατά 8,7% το 2020 και ανάκαμψη 5,2% το 2021.

Σημείωσε επίσης ότι οι πλήρεις επιπτώσεις της χειρότερης οικονομικής ύφεσης της ΕΕ δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί πλήρως στην αγορά εργασίας και ότι το ποσοστό ανεργίας της ζώνης του ευρώ θα μπορούσε να φτάσει το 10%.

Τέλος, κάλεσε τους ηγέτες να συμφωνήσουν γρήγορα στο σχέδιο ανάκαμψης για να ηγηθoύν της οικονομικής αναζωογόνησης. «Οι χρηματοπιστωτικές αγορές ήταν σχετικά ήρεμες λόγω των προσδοκιών ότι η Ε.Ε. θα ενεργήσει για να αποδείξει ότι έχει «αναλάβει και πάλι δράση».

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ