Κρυπτονομίσματα: Χωρίς τέλος το sell off για Bitcoin και Ethereum

Κρυπτονομίσματα: Χωρίς τέλος το sell off για Bitcoin και Ethereum Facebook Twitter
0

Κλυδωνίζεται η αγορά κρυπτονομισμάτων εν μέσω των προβλέψεων ότι η Fed θα ανεβάσει εκ νέου τα επιτόκια προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο καλπάζων πληθωρισμός.

Σήμερα, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα του κόσμου σε αξία, το Bitcoin, υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών με πτώση τουλάχιστον 5%. Η αξία του διαμορφώθηκε περίπου στα 18.250 δολάρια, που αποτελεί τη χαμηλότερη από τις 19 Ιουνίου. 

Κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, εν μέσω του ασταθούς οικονομικού κλίματος, το Bitcoin έχει χάσει τουλάχιστον το 7,2% της αξίας του όντας σε δεύτερο συνεχόμενο «αρνητικό» μήνα μετά και τον Αύγουστο.

Στο μεταξύ, και το Ethereum καταγράφει παρόμοια πτώση 5%, φτάνοντας μάλιστα σε σημείο να διαπραγματεύεται με τιμή κάτω των 1.300 δολαρίων, για να ανακτήσει στη συνέχεια δυνάμεις. Το δεύτερο πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα υποχώρησε κατά 17% μέσα στον Σεπτέμβριο. 

Τα κρυπτονομίσματα, που θεωρούνται περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, δέχονται μαζικές πιέσεις τα τελευταία 24ωρα, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αναμένεται να εγκρίνει αυτή την εβδομάδα μια τρίτη διαδοχική αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75% σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί, μεταξύ άλλων, ο πληθωρισμός.

Με πληροφορίες από CNBC

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαπάτηση ελληνικών εταιρειών στην Τουρκία - Η προειδοποίηση του ελληνικού προξενείου

Οικονομία / Το Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη προειδοποιεί ελληνικές εταιρείες να μην συνεργάζονται με συγκεκριμένο Τούρκο επιχειρηματία

Τούρκος γεννημένος στην Κομοτηνή προσεγγίζει ελληνικές εταιρείες για προμήθεια φθηνών επίπλων κήπου, παίρνει προκαταβολές και δεν στέλνει ποτέ τα εμπορεύματα
NEWSROOM
Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι μέρες - Έχουν πληρώσει δύο στους τρεις

Οικονομία / Τέλη κυκλοφορίας 2024: Λήγει η προθεσμία σε έξι ημέρες - Δύο στα τρία αυτοκίνητα έχουν πληρώσει

Μέχρι σήμερα έχει εισπραχθεί ποσό 778.617.558 ευρώ, από τέλη κυκλοφορίας που καταβλήθηκαν για 4.416.897 αυτοκίνητα, ποσό που μεταφράζεται σε 66,16% των προσδοκιών της ΑΑΔΕ
NEWSROOM