Καλάθι του Πάσχα: «Βγαίνει» μετά τα μέσα Απριλίου, με αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και αυγά

Καλάθι του Πάσχα: «Βγαίνει» μετά τα μέσα Απριλίου, με αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και αυγά Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Με τα ίδια προϊόντα με πέρυσι και μετά τα μέσα Απριλίου, θα λειτουργήσει φέτος το Καλάθι του Πάσχα.

Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, που φέτος «πέφτει» στις 5 Μαΐου, αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το Καλάθι του Πάσχα, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Πιθανή ημερομηνία θεωρείται η Τετάρτη 24 Απριλίου, αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί με υπουργική απόφαση που θα ακολουθήσει. Μάλιστα, ενδέχεται να μην υπάρχει και καμία αλλαγή στο καλάθι του Πάσχα, που πέρυσι περιείχε αρνί, κατσίκι, τσουρέκια, αλλά και σοκολατένια αυγά.

Στο μεταξύ, ο υπουργός δεν απέκλεισε να υπάρξει και φέτος «Καλάθι Νονών», αναφέροντας πάντως πως «πρώτα θα μιλήσουμε με την αγορά», για να διαπιστωθεί η δυναμική ενός τέτοιου μέτρου. Ερωτηθείς για την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας και τις παραπλανητικές εκπτώσεις σημείωσε πως, «οι δραστικές παρεμβάσεις μας στην αγορά και η συνέχιση των εντατικών ελέγχων αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα προς όφελος όλων των νοικοκυριών».

Ακόμη προσέθεσε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται σε δύο άξονες, από τη μια στην προστασία του καταναλωτή από παραπλανητικές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και στην επίλυση δομικών στρεβλώσεων σε όλη την αγορά με τέσσερα δραστικά μέτρα.

Ακόμη σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναβαθμίζεται και η πλατφόρμα e-katanalotis, «ένα ισχυρό εργαλείο που ενδυναμώνει τον καταναλωτή ώστε να αγοράζει φθηνότερα τα προϊόντα που θέλει από τα καταστήματα κοντά στο σπίτι του» και προσέθεσε: «Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, ώστε να στηριχθούν ουσιαστικά όλοι οι πολίτες. Δεν εφησυχάζουμε και η μάχη που δίνουμε είναι καθημερινή και διαρκής».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM