ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Η συμβουλή του Γουόρεν Μπάφετ για να προστατευτείτε από τον πληθωρισμό

Η συμβουλή του Γουόρεν Μπάφετ για να προστατευτείτε από τον πληθωρισμό Facebook Twitter
0

O Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ έδωσε τη δική του συμβουλή για την προστασία από τον πληθωρισμό ο οποίος «καλπάζει» παγκοσμίως τους τελευταίους μήνες.

«Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε εξαιρετικά καλοί σε κάτι», είπε ο 91χρονος  μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της Berkshire Hathaway. Ο Μπάφετ έφερε για παράδειγμα επαγγέλματα όπως είναι οι γιατροί και οι δικηγόροι, λέγοντας ότι «ο κόσμος θα σας δώσει μέρος από αυτά που βγάζει για αυτό που κάνετε».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι δεξιότητες, σε αντίθεση με τα χρήματα, είναι ανθεκτικές στον πληθωρισμό. Εάν έχετε μια δεξιότητα που είναι σε ζήτηση, θα παραμείνει σε ζήτηση ανεξάρτητα από την αξία του νομίσματος. 

«Οποιεσδήποτε ικανότητες και αν έχεις δεν μπορούν να σου αφαιρεθούν», είπε. «Η καλύτερη επένδυση με διαφορά είναι ό,τι σας κάνει καλύτερους και δε φορολογείται καθόλου».

Παρόμοια συμβουλή είχε δώσει και το 2009, μετά τη Μεγάλη Ύφεση που προκάλεσε η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση. Τότε, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είχε πει ότι «το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να επενδύσετε στον εαυτό σας».

Είχε φέρει σαν παράδειγμα την Cola Cola, λέγοντας ότι ακόμα και εάν περάσουν δεκαετίες, ο κόσμος θα θέλει το αναψυκτικό της, ανεξάρτητα από τα επίπεδα του πληθωρισμού. 

Με πληροφορίες από CNBC

Οικονομία
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταρηγθεί

Οικονομία / Saudi Aramco: Η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου «στοιχηματίζει» πως η βενζίνη δεν πρόκειται να καταργηθεί

Η Saudi Aramco λέει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα υπάρχουν για «πολύ, πολύ καιρό» καθώς ο κόσμος θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τέτοια οχήματα «και μετά το 2040»
LIFO NEWSROOM