Η Ελλάδα σχεδιάζει αναπτυξιακή τράπεζα

Η Ελλάδα σχεδιάζει αναπτυξιακή τράπεζα Facebook Twitter
0

Η είδηση της δημιουργίας κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας στην Ελλάδα φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της οικονομικής επιθεώρησης Wirtschafts Woche.

«Μέσω μιας αναπτυξιακής τράπεζας η Ελλάδα θέλει να στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Το 85% όλων των επιχειρήσεων της χώρας είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτές διαμορφώνουν την οικονομία της υπερχρεωμένης χώρας. Τελευταία αντιμετώπισαν τεράστιες δυσκολίες στη λήψη δανείων αφού πολλές ελληνικές τράπεζες υποφέρουν από το βάρος των κόκκινων δανείων», γράφει η εφημερίδα.


Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Handelsblatt που επισημαίνει ότι «Η κυβέρνηση αναμένεται να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με δυο αξιωματούχος οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει την τεχνική υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και των ευρωπαϊκών αρχών. Οι εταίροι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχουν εγκρίνει ήδη προσωρινά σχέδια για τη δημιουργία μιας αναπτυξιακής τράπεζας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση θέτει στα μέσα του 2018 τον στόχο για τη δημιουργία της αναπτυξιακής τράπεζας προς δανειοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο αξιωματούχος ο οποίος έκανε την αποκάλυψη και αναφέρεται στο δημοσίευμα του Reuters, ανέφερε πως το συμβούλιο Οικονομικών Υποθέσεων πρόκειται να συζητήσει εντός του μήνα τη δομή που θα έχει η τράπεζα, με στόχο την υποβολή νομοσχεδίου μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Οικονομία / Πάνω από 6 ευρώ το πακέτο: Η συζήτηση για νέες αυξήσεις στα τσιγάρα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει τη σταδιακή εξίσωση των τιμών και των φόρων μεταξύ των κρατών-μελών, ώστε να περιοριστεί το «τουριστικό κάπνισμα», το φαινόμενο κατά το οποίο καταναλωτές αγοράζουν φθηνότερα τσιγάρα από γειτονικές χώρες
LIFO NEWSROOM
ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Οικονομία / ΑΑΔΕ: Τουρισμός και εστίαση «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή – Πάνω από 300 «λουκέτα» και πρόστιμα 2,5 εκατ. ευρώ

Ιδιαίτερα υψηλή παραβατικότητα εντοπίστηκε και στις μισθώσεις ομπρελών και καθισμάτων σε παραλίες, με δεκάδες επιχειρήσεις να σφραγίζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ρόδο, Σάμο, Κέρκυρα, Σύρο, Σίφνο, Πόρο και Αίγινα
LIFO NEWSROOM
Fan bourgeois για νέο κοινό στη νέα Chanel του Matthieu Blazy 

Εβδομάδα Μόδας / Chanel: Ήσυχα αλλά τολμηρά, ο Matthieu Blazy αφυπνίζει το επαναστατικό πνεύμα της Coco

Καταργώντας (ή κάνοντας αγνώριστα) τα κλισέ που είχαν κουράσει ακόμα και το πιο πιστό κοινό της Chanel, o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού οίκου μοιάζει να πέρασε το πρώτο τεστ.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Οικονομία / Η ΕΕ αυξάνει τους δασμούς στο 50% για τις εισαγωγές χάλυβα – Τι σημαίνει για την αγορά

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει αύξηση των δασμών εισαγωγής χάλυβα στο 50% και μείωση των ποσοστώσεων σχεδόν στο μισό για να προστατεύσει τη βιομηχανία της από φθηνές εισαγωγές, ακολουθώντας τα βήματα των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM