ΦΑΓΕ: Στην Ολλανδία το νέο εργοστάσιο

ΦΑΓΕ: Στην Ολλανδία το νέο εργοστάσιο Facebook Twitter
Facebook
0

Νέο εργοστάσιο στην Ολλανδία ετοιμάζει η ΦΑΓΕ, με την επένδυση να αγγίζει τα 150 εκατ.ευρω.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία φιλοδοξεί το νέο εργοστάσιο να λειτουργήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2024, οι εγκαταστάσεις θα τοποθετούνται στο επιχειρηματικό πάρκο Riegmeer Hoogeveen, έχοντας ήδη υπογράψει σύμβαση προαίρεσης για ένα οικόπεδο 15 εκταρίων με τον δήμο του Hoogeveen.

Το εργοστάσιο αναμένεται να παράγει επιπλέον 40.000 τόνους παραγωγικής ικανότητας γιαουρτιού ετησίως, ανοίγοντας 250 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η δημιουργία της νέας μονάδας έρχεται περίπου 6 χρόνια μετά την απόφαση της ΦΑΓΕ να δημιουργήσει δεύτερη μονάδα στην Ευρώπη, με την πρώτη επιλογή το Λουξεμβούργο να μην προχωρά τελικά. Η Ολλανδία συμπεριλαμβανόταν ανάμεσα στις αγορές που προκρίνονταν μαζί με τη Γαλλία και το Βέλγιο. Ωστόσο, επί σχεδόν έναν χρόνο η εταιρεία δεν αποκάλυπτε την ακριβή τοποθεσία.

Στις οικονομικές καταστάσεις για το τρίτο τρίμηνο του 2021, ο όμιλος επισήμανε  πως έχει υπογράψει συμφωνίες με διάφορους προμηθευτές και εργολάβους που σχετίζονται με την κατασκευή της νέας μονάδας, στο πλαίσιο των οποίων έχουν δεσμευθεί περί τα 2 εκατ. ευρώ για την επένδυση.
 

Με πληροφορίες Ναυτεμπορική

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΑ

Οικονομία / Στεγαστικό: Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης - Στο επίκεντρο εργαζόμενοι στην επαρχία και βραχυχρόνια μίσθωση

Όσα ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα ανακαίνισης κατοικιών, τις ιδιωτικές επενδύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ή ημιτελή κτίσματα
THE LIFO TEAM
ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ

Οικονομία / Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε εταιρειών πετρελαιοειδών - Το άτομο που τις ελέγχει και η σχέση με τη Ρωσία

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα λάβει μέριμνα για τους εργαζόμενους στις εταιρείες προκειμένου να απελευθερωθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να πληρωθούν οι μισθοί
THE LIFO TEAM
Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Οικονομία / Το υψηλό κόστος στέγασης στην Ευρώπη μοιάζει με «νέα πανδημία», λέει ο δήμαρχος της Βαρκελώνης

Ο Ζάουμε Κολμπόνι, μαζί με άλλους 16 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να διαθέσει έκτακτους πόρους για την κατασκευή προσιτών κατοικιών
THE LIFO TEAM