Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας σχεδόν 1 στα 3 παιδιά στην Ελλάδα

Eurostat: Σε κίνδυνο φτώχειας σχεδόν 1 στα 3 παιδιά στην Ελλάδα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Ψηλά στις θέσεις της Eurostat βρίσκεται το ποσοστό παιδιών και ενηλίκων στην Ελλάδα που είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο φτώχειας η κοινωνικού αποκλεισμού για το 2021.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με γράφημα του οργανισμού, λίγο πάνω από το 30% των ανήλικων βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, σε σύγκριση με τους ενήλικες που το ποσοστό είναι λίγο κάτω από το 30%. 

Μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ το 2021, τα υψηλότερα ποσοστά παιδιών σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν στη Ρουμανία (41,5%), την Ισπανία (33,4%) και τη Βουλγαρία (33,0%). Από την άλλη πλευρά, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Σλοβενία (11,0%), τη Φινλανδία (13,2%) και την Τσεχία (13,3%).

Συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο κίνδυνος φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχεται σε 24,24% για τα παιδιά και 21,1% για τους ενήλικες. 

Σημειώνεται ότι ο δείκτης κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Eurostat, δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το επίπεδο του εισοδήματος ενός νοικοκυριού, αλλά επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως η ανεργία, η εργασιακή κατάσταση και σειρά άλλων κοινωνικοοικονομικών χαρακτηριστικών. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Οικονομία / Έρχεται νέος φόρος σε καύσιμα και φυσικό αέριο – Πώς θα επηρεαστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ο κανονισμός της ΕΕ για την απανθρακοποίηση φέρνει αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο και μαζούτ – Αντιδράσεις για τον αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την καθημερινότητα
LIFO NEWSROOM
ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οικονομία / ΑμεΑ: Πρόγραμμα 24 εκατ. ευρώ για «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον» – Ωφελούμενοι 2.500 πολίτες

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν εργασίες διαμόρφωσης, εγκατάσταση ραμπών και αναβατορίων, τοποθέτηση αυτοματισμών και ειδικού εξοπλισμού, καθώς και αμοιβές μηχανικών
LIFO NEWSROOM
Το αναποτελεσματικό Ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

LiFO politics / Το αναποτελεσματικό ελληνικό κράτος και οι ορατοί κίνδυνοι

«Ο κίνδυνος σήμερα δεν είναι η χρεοκοπία αλλά μια στασιμοκατάσταση, στην οποία η χώρα δεν θα αναπτύσσεται, και ένα μέρος της κοινωνίας αυτό το βιώνει ήδη»: Ο διευθυντής του BusinessDaily.gr Γιάννης Παπαδογιάννης μιλά στη Βασιλική Σιούτη και επισημαίνει ότι η χώρα απορροφά επιδοτήσεις, αλλά όχι δημιουργικά.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Οικονομία / Voucher 750 ευρώ για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα – Ανοίγουν οι αιτήσεις, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινά αύριο η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ – Ποιες δεξιότητες καλύπτει, ποιοι είναι δικαιούχοι και πώς θα διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας
LIFO NEWSROOM