Το ενδεχόμενο της δεύτερης μείωσης της προκαταβολής φόρου το 2021, για τις επιχειρήσεις εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο.

 

Διευκρινίζοντας σχετικά ο υπ. Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε ότι η μείωση θα αφορά επιχειρήσεις με μείωση τζίρου πάνω από ένα ποσοστό το τρίμηνο Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου και το ύψος της μείωσης θα προσδιοριστεί τον Ιούλιο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του οικονομικού επιτελείου, που επικαλείται η Καθημερινή, οι επιχειρήσεις που θα ευνοηθούν φέτος από τη μείωση της προκαταβολής του φόρου του 2021, όσες από αυτές πραγματοποιήσουν επενδύσεις, εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν μειωμένη προκαταβολή και για τον φόρο του 2022, που θα πληρώσουν το 2021.

 

Μιλώντας στο CNBC, ο Χρ. Σταϊκούρας την Τρίτη είπε ότι η Ελλάδα θα διαπραγματευθεί τους στόχους του 2021, προκειμένου να εξασφαλίσει δημοσιονομικό χώρο για φοροελαφρύνσεις.

 

Εκτός από τη μείωση προκαταβολής φόρου, στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης για φοροελαφρύνσεις εντάσσεται και η η περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

 

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει διχογνωμία μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών για το αν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το «πακέτο» της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης ή όχι.

 

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr