ΕΛΤΑ: Σχέδιο για εθελουσία έξοδο 2.000 εργαζομένων και μειώσεις μισθών

ΕΛΤΑ: Σχέδιο για εθελουσία έξοδο 2.000 εργαζομένων και μειώσεις μισθών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Εθελουσία έξοδο για τουλάχιστον 2.000 εργαζομένους των ΕΛΤΑ  φέρεται να προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό των ΕΛΤΑ, το οποίο παρουσιάστηκε σήμερα.

Το σχέδιο, σύμφωνα με το ethnos.gr, περιλαμβάνει και μειώσεις στο μισθό των υπαλλήλων που θα παραμείνουν σε ποσό που εκτιμάται στο 8%.

Όπως ανακοινώθηκε ωστόσο για την υλοποίηση του σχεδίου, δρομολογείται Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.» ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, στην οποία θα συμμετάσχει η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ).

«Τα ΕΛΤΑ γυρίζουν σελίδα και συνεχίζουν να επιτελούν το έργο τους», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που προχωρούν, από κοινού με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο), και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των Ελληνικών Ταχυδρομείων κατά 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κεντρικός σκοπός του σχεδίου, είναι η εταιρεία να διασφαλίσει και να ενδυναμώσει τον κοινωνικό της ρόλο ως φορέα της καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας και ταυτόχρονα να βελτιώσει την αποδοτικότητά της. Οι βασικοί άξονες του σχεδίου είναι:

* ο εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους, με έμφαση στην υλοποίηση σχεδίου εθελουσίας εξόδου εργαζομένων,

* ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εταιρείας, με αναβάθμιση συστημάτων, αυτοματοποίηση κέντρων διαλογής και παροχή καλύτερων και περισσότερων ψηφιακών υπηρεσιών προς τους πολίτες,

* η αναδιάρθρωση της οργανωτικής δομής της εταιρείας για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της καθολικής υπηρεσίας, σε συνδυασμό με αλλαγές στο μοντέλο εξυπηρέτησης της αλληλογραφίας,

* η ανάπτυξη νέας πολιτικής προμηθειών και η καλλιέργεια μιας νέας εταιρικής κουλτούρας, με την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Για την υλοποίηση του σχεδίου, δρομολογείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «Ελληνικά Ταχυδρομεία Α.Ε.» ύψους 100 εκατ. ευρώ, στην οποία θα συμμετάσχει το Υπερταμείο. Ταυτόχρονα, προς τον σκοπό της διασφάλισης της αδιάλειπτης παροχής καθολικής ταχυδρομικής υπηρεσίας, δρομολογείται η απόδοση στα ΕΛΤΑ του πλήρους ανταλλάγματος από τη σύμβαση μεταξύ αυτών και του ελληνικού δημοσίου για τα έτη 2013- 2020, όπως αυτό υπολογίζεται από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) σε ετήσια βάση.

«Η λύση που επιλέχθηκε επιφέρει το μέγιστο δυνατό όφελος στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τους φορολογούμενους. Υιοθετεί δε, τις αρχές μετασχηματισμού που ακολούθησαν την τελευταία δεκαετία όλες οι χώρες της Ευρώπης αναφορικά με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες τους», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των δύο υπουργείων.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ