ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Economist: Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Economist: Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Νέα ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της από την έγκυρη επιθεώρηση Economist.

H Ελλάδα καταγράφει τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον μεταξύ 82 χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τον δείκτη business environment index της Μονάδας Μελετών και Ανάλυσης (Economist Intelligence Unit – EIU) για την περίοδο 2024-28.

Η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στην 34η θέση διεθνώς, έχοντας κάνει άλμα 28 θέσεων από την 62η θέση που βρισκόταν κατά την περίοδο 2014-18.

Economist: Παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος Facebook Twitter

Ο Economist αποδίδει την βελτίωση αυτή «στον αντίκτυπο των πολιτικών της  φιλικής προς την επιχειρηματικότητα κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που βρίσκεται στη δεύτερη θητεία της και έχει ήδη προχωρήσει μεταρρυθμίσεις, μειώσει τους φόρους και ενισχύσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Economist επισημαίνει στην ανάλυσή του ότι, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, η βελτίωση στον δείκτη επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε μία χώρα οδηγεί σε αύξηση του κατά κεφαλή ΑΕΠ, των συνολικών επενδύσεων και των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων για τα επόμενα 5 χρόνια. Γι’ αυτό, άλλωστε, και αναφέρει ότι στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον, όπως η Αργεντινή και η Ινδία, «αναμένουμε τις σημαντικότερες βελτιώσεις σε επίπεδο πολιτικής, επενδύσεις σε υποδομές ή την αύξηση των επιχειρηματικών ευκαιριών».

Ο δείκτης επιχειρηματικού περιβάλλοντος του Economist καταγράφει την ελκυστικότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος σε 82 χώρες σε όλο τον κόσμο, εξετάζοντας 91 δείκτες σε 11 διαφορετικές κατηγορίες: πολιτικό περιβάλλον, μακροοικονομικό περιβάλλον, ευκαιρίες της αγοράς, πολιτική προς την ελεύθερη επιχειρηματικότητα και τον ανταγωνισμό, πολιτική έναντι των ξένων επενδύσεων, εξωτερικό εμπόριο και συναλλαγματικοί έλεγχοι, φόροι, οικονομία, αγορά εργασίας, υποδομές και τεχνολογική ετοιμότητα.

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM