ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

«Apodixi please»: Η νέα καμπάνια της ΑΑΔΕ απευθύνεται στους τουρίστες

«Apodixi please»: Η νέα καμπάνια της ΑΑΔΕ απευθύνεται στους τουρίστες Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Νέα καμπάνια, που αφορά τους τουρίστες, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, που τούς καλεί να ζητούν απόδειξη κατά την παραμονή τους στην Ελλάδα. 

«Το παρόν μήνυμα έχει ως στόχο να σας ενημερώσει για τα καταναλωτικά σας δικαιώματα στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, όλα τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα καφέ, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων και, γενικά, σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών και υπηρεσιών (με λίγες εξαιρέσεις, όπως οι οδηγοί ταξί και τα περίπτερα) είναι υποχρεωμένοι να δέχονται χρεωστικές, πιστωτικές ή προπληρωμένες κάρτες» σημειώνει η ΑΑΔΕ στο σχετικό ενημερωτικό της.  

Το κόψιμο απόδειξης αποτελεί, επίσης, υποχρέωση των επαγγελματικών, και άρα οι πελάτες θα πρέπει να τη ζητούν. Σε περίπτωση που δεν τους δοθεί απόδειξη, έχουν το δικαίωμα να μην πληρώσουν. 

«Τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι καφετέριες, τα καταστήματα, τα μίνι μάρκετ και γενικά σχεδόν όλοι οι προμηθευτές αγαθών υποχρεούνται να διαθέτουν ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές και δεν επιτρέπεται να εκδίδουν χειρόγραφες ή εκτυπωμένες σε κανονικό χαρτί αποδείξεις» ξεκαθαρίζεται. 

Οι αποδείξεις, δε, θα πρέπει να αναγράφουν πάνω τους τo όνομα, τη διεύθυνση και τον 9ψήφιο αριθμό του ΑΦΜ του επαγγελματία. 

«Επομένως, σε κάθε περίπτωση, πριν πληρώσετε, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε απόδειξη και δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε εάν δεν λάβετε απόδειξη. Είναι τόσο απλό να πείτε στα ελληνικά: "Apódixi please"»!

Οικονομία
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM