Απλήρωτοι έμειναν φόροι ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ

Απλήρωτοι έμειναν φόροι ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Αυξήθηκαν οι οφειλές στο Δημόσιο από φορολογούμενους που αδυνατούν να πληρώσουν την Εφορία καθώς τον περασμένο μήνα πολλοί ήταν εκείνοι που άφησαν νέα χρέη.

Συγκεκριμένα, σε 5,475 δισεκατομμύρια ευρώ ανήλθαν στο τέλος του Ιουνίου οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο, καταγράφοντας αύξηση κατά 727 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα χρέη, ύψους 4,748 δισεκατομμύρια ευρώ, το Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εάν από το συνολικό ποσό αφαιρεθούν τα μη φορολογικά χρέη προς το Δημόσιο, η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών διαμορφώνεται σε 692 εκατ. ευρώ.


Οι νέες οφειλές έρχονται να προστεθούν στα 90,168 δισ. ευρώ παλαιών συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έως το τέλος του 2016, ενώ εκτιμάται ότι τον Ιούλιο η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις στους δέκα φορολογούμενους δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, δημιουργώντας ένα νέο φέσι ύψους 671 εκατ. ευρώ.


Μέσω των κατασχέσεων και των άλλων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, αλλά και τις ρυθμίσεις οφειλών, στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει από τις αρχές του έτους 2,320 δισ. ευρώ από παλαιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Να σημειωθεί ότι στο τέλος του Ιουνίου ληξιπρόθεσμες οφειλές είχαν 3.805.423 φορολογούμενοι και από αυτούς σε 1.608.263 φορολογούμενους ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης. Το ποσοστό των φορολογουμένων που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αυξήθηκε σε 59,14%.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHEVRON HELLENIQ ENERGY ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Οικονομία / Chevron: Κοινό αίτημα με τη Helleniq Energy για επέκταση και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

«Συνιστά μια σημαντική εξέλιξη για την εθνική προσπάθεια ανάπτυξης του τομέα υδρογονανθράκων», δήλωσε - μεταξύ άλλων - ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
THE LIFO TEAM
ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Οικονομία / ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Ψήφος εμπιστοσύνης από κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου – ιστορικό ρεκόρ το συνολικό ποσό των προσφορών για το ελληνικό χρηματιστήριο 
THE LIFO TEAM