Ανεβαίνουν και άλλο οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές

Ανεβαίνουν και άλλο οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές αγορές Facebook Twitter
0

Έπειτα από την πτώση του πετρελαίου τις τελευταίες ημέρες, οι τιμές αυξάνονται ξανά, καθώς η τιμή του στις ασιατικές αγορές έφτασε στα 63,59 δολάρια το βαρέλι.

Οι συγκεκριμένες αυξήσεις ήταν αναμενόμενες, σύμφωνα με τους ειδικούς, μετά από την επίθεση στην Armaco και όλα όσα συμβαίνουν στον Περσικό, ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν.

Ο Τραμπ είπε τη Δευτέρα πως φαίνεται ότι το Ιράν ήταν πίσω από την επίθεση στην «καρδιά» της σαουδαραβικής πετρελαϊκής βιομηχανίας το σαββατοκύριακο, που μείωσε κατά 5% την παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, αλλά τόνισε πως δεν επιθυμεί πόλεμο. Το Ιράν αρνείται κάθε εμπλοκή.

«Ιρανοί αξιωματούχοι, οποιουδήποτε επιπέδου, δεν θα μιλήσουν ποτέ σε Αμερικανούς αξιωματούχους...αυτό είναι μέρος της πολιτικής τους για πίεση στο Ιράν» ανέφερε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση.

Όπως είπε, συνομιλίες θα λάβουν χώρα μόνο αν οι ΗΠΑ επιστρέψουν στην πυρηνική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και της Δύσης από την οποία ο Τραμπ αποχώρησε πέρυσι.

Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ιράν έχουν επιδεινωθεί μετά την απόσυρση του Τραμπ από τη συνθήκη και την επιβολή εκ νέου κυρώσεων σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα και το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της Τεχεράνης. Επίσης, ο Τραμπ θέλει το Ιράν να σταματήσει να υποστηρίζει τοπικούς «αντιπροσώπους» του, όπως τους Χούθι της Υεμένης, που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

Η Σαουδική Αραβία επιθυμεί να επαναφέρει τις τιμές, ωστόσο το πετρέλαιο τύπου Brent παρουσίασε αύξηση κατά 0,41% φτάνοντας τα 63,59 δολάρια, ενώ οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου ανέβηκαν κατά 0,84%, φτάνοντας στα 58,68 δολάρια το βαρέλι.

Όσον αφορά στην ελληνική αγορά, οι τιμές της βενζίνης έχουν παραμείνει σταθερές.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM