Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ξεκαθάρισε σήμερα από το βήμα της Βουλής πως φέτος δεν αλλάζει τίποτα, "θα ισχύσει ότι ίσχυσε και πέρσι". "[Το νομοσχέδιο] απλά τακτοποιεί νομοθετικά αυτό που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στη συμφωνία. Με το νομοσχέδιο δεν μπαίνει νέος φόρος, δεν αυξάνουμε τον ΕΝΦΙΑ, ορίζουμε ότι η κατάργηση απαλλαγής ισχύει από 1/1/2015. Πάμε να υλοποιήσουμε αυτό που ψηφίσαμε", επεσήμανε χαρακτηριστικά.

 

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, «για λόγους μηχανογραφικούς σταματά η διαδικασία», ενώ σημείωσε πως με το νόμο που ψήφισε το προηγούμενο καθεστώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν χαριζόταν ούτε ένα ευρώ, ενώ αντίθετα, με το νέο νόμο, θα χαρίζεται.

 

"Κάναμε και θα κάνουμε αλλαγές γιατί δεν φοβόμαστε τη δημοκρατία", σημείωσε ο κ. Αλεξιάδης, προθέτοντας πως "το νομοσχέδιο αυτό είναι μόνο τα προαπαιτούμενα για την υλοποίηση της συμφωνίας" και πως δεν είναι οι τελικές συνολικές φορολογικές αλλαγές, τις οποίες επεξεργάζεται και θα φέρει η κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr