Υποχρεωτική μείωση ενοικίων: Εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου και για τις «πορτοκαλί» περιοχές

Υποχρεωτική μείωση ενοικίων: Εξετάζεται η επαναφορά του μέτρου και για τις «πορτοκαλί» περιοχές Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η κυβέρνηση εξετάζει πλέον, μετά και την δραματική αύξηση των κρουσμάτων, την υποχρεωτική μείωση ενοικίων και στις περιοχές με βαθμό επικινδυνότητας 3.

Ειδικότερα, το υπουργείο Οικονομικών αρχίζει να κάνει σκέψεις για επαναφορά του μέτρου της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων κατά 40%, όπως δηλαδή εφαρμόστηκε και στην περίοδο του lockdown.

Δηλαδή η μείωση των ενοικίων θα είναι υποχρεωτική και θα επιβάλλεται παράλληλα με τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων την επιστρεπτέα προκαταβολή, το πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία και τις άλλες παρεμβάσεις που ήδη εφαρμόζονται στις περιοχές που μπαίνουν σε στο επίπεδο 4.

Αυτό που συζητιέται στο υπουργείο Οικονομικών είναι να επιβάλλεται υποχρεωτική μείωση ενοικίων και στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 3 καθώς η επαναφορά της υποχρεωτικής μείωσης του ενοικίου κατά 40% αποτελεί βασικό αίτημα του εμπορικού κόσμου καθώς πρόκειται για μια δαπάνη η οποία καλύπτει σημαντικό μέρος του κόστους λειτουργίας μιας επιχείρησης. 

«Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η προαιρετική μείωση των ενοικίων κατά τουλάχιστον 30%, ένα μέτρο που τέθηκε σε εφαρμογή από τον Οκτώβριο, δεν φαίνεται να έχει την ανταπόκριση που αναμενόταν από πλευράς ιδιοκτητών», που λένε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, «ακόμα δεν πήραμε τις αποζημιώσεις για τα τα παλιές μειώσεις και θα κάνουμε καινούργιες;».

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε Περιφερειακή Ενότητα που εντάσσεται στο επίπεδο 4 για τουλάχιστον 14 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των επιστημονικών κλάδων δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% στα επαγγελματικά τους ακίνητα.

Το ίδιο ισχύει και για τη κύρια και φοιτητική κατοικία των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM