ΕΛΣΤΑΤ: Πάνω από 2,6 δισ. οι απώλειες για επιχειρήσεις καταλύματος και εστίασης λόγω του lockdown

ΕΛΣΤΑΤ: Πάνω από 2,6 δισ. οι απώλειες για επιχειρήσεις καταλύματος και εστίασης λόγω του lockdown Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ οι απώλειες που καταγράφηκαν, λόγω lockdown, στον τζίρο των επιχειρήσεων εστίασης και παροχής καταλύματος στο δεύτερο τρίμηνο του 2020, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η μεγαλύτερη πτώση- 1,75 δισεκατομμύρια ευρώ- σημειώθηκε στις επιχειρήσεις παροχής καταλύματος, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΣΤΑΤ. Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο των επιχειρήσεων αυτού του κλάδου, ο κύκλος εργασιών το β' τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 104.682.448 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 94,3% σε σχέση με το β' τρίμηνο 2019, όταν είχε ανέλθει σε 1.846.435.467 ευρώ.

Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Λασιθίου (99,5%), ενώ η μικρότερη μείωση (11,7%) καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας.

Για τις επιχειρήσεις του κλάδου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Αύγουστο 2020 ανήλθε σε 540.422.134 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 58,5% σε σχέση με τον Αύγουστο 2019, οπότε είχε ανέλθει σε 1.301.839.600 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις των περιφερειακών ενοτήτων με συνεισφορά στο συνολικό κύκλο εργασιών το 2019 μεγαλύτερη του 0,5%, η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Σάμου (81,3%), ενώ η μικρότερη μείωση (27,8%) καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας.

Πτώση 59% στην εστίαση

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου ο κύκλος εργασιών το β' τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 592.729.473 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 59% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2019, όταν είχε ανέλθει σε 1.446.782.662 ευρώ.

Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Θήρας (95,6%), ενώ η μικρότερη μείωση (33,3%) καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών.

Για τις επιχειρήσεις του κλάδου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Αύγουστο 2020 ανήλθε σε 124.306.749 ευρώ, σημειώνοντας μείωση 33,6% σε σχέση με τον Αύγουστο 2019, όταν είχε ανέλθει σε 187.304.387 ευρώ.

Για τις επιχειρήσεις των περιφερειακών ενοτήτων με συνεισφορά στο συνολικό κύκλο εργασιών το 2019 μεγαλύτερη του 0,5%, η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Μυκόνου (68,9%) και η μικρότερη μείωση (1,8%) καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Ευβοίας. Αντίθετα, η μεγαλύτερη αύξηση (25,3%) καταγράφηκε στην περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHEVRON HELLENIQ ENERGY ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

Οικονομία / Chevron: Κοινό αίτημα με τη Helleniq Energy για επέκταση και στον Κυπαρισσιακό Κόλπο

«Συνιστά μια σημαντική εξέλιξη για την εθνική προσπάθεια ανάπτυξης του τομέα υδρογονανθράκων», δήλωσε - μεταξύ άλλων - ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου
THE LIFO TEAM
ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Οικονομία / ΔΕΗ: Ρεκόρ με 18 δισ. ΑΜΚ - Η μεγαλύτερη προσέλκυση κεφαλαίων στην ελληνική αγορά

Ψήφος εμπιστοσύνης από κορυφαίους επενδυτές παγκοσμίως στο νέο στρατηγικό σχέδιο του Ομίλου – ιστορικό ρεκόρ το συνολικό ποσό των προσφορών για το ελληνικό χρηματιστήριο 
THE LIFO TEAM