Fitch: Αρνητική η προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ- Απουσία αξιόπιστου σχεδίου

Fitch: Αρνητική η προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ- Απουσία αξιόπιστου σχεδίου Facebook Twitter
EPA
0

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναθεώρησε την προοπτική της οικονομίας των ΗΠΑ σε «αρνητική» από «σταθερή», επικαλούμενος την επιδείνωση των δημόσιων οικονομικών της χώρας.

Παρότι ο οίκος αξιολόγησης διατήρησε στο «ΑΑΑ» την αξιολόγηση των ΗΠΑ, τόνισε ότι η χώρα δεν έχει αξιόπιστο σχέδιο δημοσιονομικής εξυγίανσης.

«Το αυξημένα δημοσιονομικά ελλείμματα και χρέη ήδη βρίσκονταν σε τροχιά αύξησης μεσοπρόθεσμα πριν καν την έναρξη του τεράστιου οικονομικού σοκ που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού», υπογράμμισε ο Fitch στην ανακοίνωσή του.

Υπενθύμισε επίσης ότι το δημόσιο χρέος της ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου είναι το μεγαλύτερο μεταξύ των χωρών που έχουν την υψηλότερη βαθμολογία. Μάλιστα, ο οίκος αξιολόγησης εκτίμησε ότι ως το 2021 το χρέος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ θα ξεπεράσει το 130% του ΑΕΠ της χώρας.

Η πανδημία έχει προκαλέσει ιστορική ύφεση στις ΗΠΑ. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020, το ΑΠΕ μειώθηκε κατά 32,9%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση του ΑΕΠ από το 1947, όταν η αμερικανική κυβέρνηση άρχισε να συγκεντρώνει τα σχετικά στοιχεία. Το πρώτο τρίμηνο του έτους είχε καταγραφεί συρρίκνωση 5% της οικονομίας των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

 

 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM