Βρούτσης: Η όποια καταβολή των αναδρομικών θα γίνει βάσει δημοσιονομικής δυνατότητας

Βρούτσης: Η όποια καταβολή των αναδρομικών θα γίνει βάσει δημοσιονομικής δυνατότητας Facebook Twitter
Βρούτσης: Η όποια καταβολή των αναδρομικών θα γίνει βάσει δημοσιονομικής δυνατότητας (Eurokinissi)
0

Η κυβέρνηση θα σεβαστεί απόλυτα τις δικαστικές αποφάσεις μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, επισημαίνει ο Γιάννης Βρούτσης.

Η δημοσιονομική δυνατότητα λόγω κορωνοϊού έχει δυσκολέψει, τόνισε ο Υπουργός Εργασίας μιλώντας στο ΣΚΑΪ και διευκρίνισε ότι «η όποια καταβολή των χρημάτων θα γίνει βάσει των οικονομικών δυνατοτήτων της χώρας».

Μέσα στο καλοκαίρι, αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας από εκεί θα ξεκαθαριστεί αν θα αφορά το σύνολο των συνταξιούχων ή μόνο αυτούς που προσέφυγαν δικαστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης μίλησε και για την επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ σε ακόμα 160 χιλιάδες νέους δικαιούχους. Διευκρίνισε μάλιστα ότι η σχετική απόφαση σήμερα «Θα βγει στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και αμέσως αρχίζουν να ενεργοποιούνται οι διαδικασίες στην πλατφόρμα της Εργάνη».

Η καταβολή του επιδόματος στους νέους δικαιούχους θα είναι επίσης 800 ευρώ και η λογική θα είναι ίδια με τους υπόλοιπους εργαζόμενους δηλαδή για διάστημα 45 ημερών.

Σημείωσε δε, ότι με νέα τροπολογία ενσωματώνεται η επέκταση για τις επιχειρήσεις από 0-5 σε 0-20 εργαζόμενους και ταυτόχρονα η επέκταση για το επίδομα του ενοικίου των φοιτητών (το 40%).

Ο νόμος θα ψηφιστεί την Παρασκευή οπότε από την Δευτέρα θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και οι επιχειρήσεις από και 6 έως και 20 εργαζόμενους.

Σε ό,τι αφορά στους μακροχρόνια άνεργους, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι η καταβολή των επιδομάτων θα ξεκινήσει αφού γίνει η υποβολή των IBAN από 23 Απριλίου έως 3 Μαΐου και μετά από 2 μέρες οι δικαιούχοι θα λάβουν τα 400 ευρώ.

Με πληροφορίες του ΣΚΑΪ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ