Χρηματιστήριο Αθηνών: Μεγάλη πτώση 3,91% - Με απώλειες το άνοιγμα της Wall Street

Χρηματιστήριο Αθηνών: Μεγάλη πτώση 3,91% - Με απώλειες το άνοιγμα της Wall Street Facebook Twitter
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
0

Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων βρέθηκαν οι τιμές των μετοχών, με την αγορά να καταγράφει μεγάλες απώλειες, υποχωρώντας κάτω από τα επίπεδα των 540 μονάδων.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές. Η εγχώρια αγορά ακολούθησε την πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, οι οποίες υποχωρούν μετά από δύο ημέρες ανόδου μετά τις προειδοποιήσεις του Αμερικανού Προέδρου για δύο οδυνηρές εβδομάδες και τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία του ευρωπαϊκού μεταποιητικού κλάδου τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 536,45 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 3,91%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 534,79 μονάδες (-4,21%). Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 60,61 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 36.127.492 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,07%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,89%.

Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσε μόνο ο δείκτης των Τροφίμων (+0,57%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-10,25%), των Ταξιδιών (-6,78%) και των Τηλεπικοινωνιών (-4,83%). Ανοδικά κινήθηκαν 25 μετοχές, 81 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.

Με μεγάλη πτώση ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Wall Street 

Μεγάλη πτώση καταγράφει με το άνοιγμα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά την προειδοποίηση του Λευκού Οίκου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθούν αντιμέτωπες με δύο «πολύ οδυνηρές» εβδομάδες λόγω της επιδημίας Covid-19. Γύρω στις 16.50 (ώρα Ελλάδας), ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones βρισκόταν στις 21.234,90 μονάδες, χάνοντας 3,11%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας υποχωρούσε κατά 2,93%, στις 7.474,78 μονάδες, ενώ ο Standard & Poor's 500 έχανε 3,30% και έπεφτε στις 2.449,36 μονάδες.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους ήταν το χειρότερο για τον Dow Jones από το 1987 (-23%), αφού οι επενδυτές ανησυχούν εδώ και πολλές εβδομάδες για τις επιπτώσεις που θα έχει η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM