Κορωνοϊός: Κλείνουν από απόψε τουριστικά καταλύματα - Αναλυτικά η απόφαση

Κορωνοϊός: Κλείνουν από απόψε τουριστικά καταλύματα - Αναλυτικά η απόφαση Facebook Twitter
Κλείνουν από απόψε τα τουριστικά καταλύματα
0

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τα τουριστικά καταλύματα συνεχούς λειτουργίας σε όλη την Ελλάδα κλείνουν από απόψε στις 23:00 έως τις 30 Απριλίου. Ειδικά για τα τουριστικά καταλύματα στα οποία διαμένουν ένοικοι σε ποσοστό τουλάχιστον 10% της συνολικής δυναμικότητας σε κλίνες η απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ από τις 26 Μαρτίου στις 12:00.

Έως τις 30 Απριλίου θα επιτρέπεται η λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος ανά περιφερειακή ενότητα, ενώ συγκεκριμένα για τον κεντρικό τομέα Αθηνών και Θεσσαλονίκης επιτρέπεται η λειτουργία τριών τουριστικών καταλυμάτων.

Αναλυτικά η απόφαση για τα τουριστικά καταλύματα

1. Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 23.3.2020 και ώρα 23:00 έως και 30.4.2020 και ώρα 12:00, των τουριστικών καταλυμάτων συνεχούς λειτουργίας της παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4276/2014 (Α΄ 155), κατά τα αναφερόμενα στην από 20.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19.

2. Ως προς τα τουριστικά καταλύματα της παρ. 1 στα οποία, κατά τη δημοσίευση της παρούσας, διαμένουν ένοικοι σε ποσοστό τουλάχιστον 10% της συνολικής τους δυναμικότητας σε κλίνες, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 26.3.2020 και ώρα 12:00 και διαρκεί έως και τις 30.4.2020 και ώρα 12:00.

3. Κατά το χρονικό διάστημα της παρ. 1 επιτρέπεται η λειτουργία ενός τουριστικού καταλύματος ανά περιφερειακή ενότητα. Ειδικώς στις περιφερειακές ενότητες Κεντρικού Τομέα Αθηνών και Θεσσαλονίκης επιτρέπεται η λειτουργία τριών τουριστικών καταλυμάτων.

4. Είναι δυνατόν να εξαιρεθούν περαιτέρω από την απαγόρευση της παρ. 1 τουριστικά καταλύματα, η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων είναι απολύτως αναγκαία για τη στέγαση (α) προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, (β) πάσης φύσεως ιατρικού, νοσηλευτικού ή υγειονομικού προσωπικού, (γ) προσωπικού της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή διεθνών οργανισμών, (δ) προσώπων που έχουν πληγεί λόγω φυσικών καταστροφών, (ε) προσφύγων ή αιτούντων άσυλο, (στ) φοιτητών των Α.Ε.Ι. και αλλοδαπών επισκεπτών των Α.Ε.Ι. που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω ευρωπαϊκών ή διεθνών προγραμμάτων ή συνεργασιών, οι οποίοι στεγάζονται με φροντίδα των Α.Ε.Ι. ή/και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και αποδεδειγμένα δεν δύνανται να διαμείνουν σε κατοικία στην ημεδαπή, (ζ) εκπαιδευτικών, μονίμων ή αναπληρωτών, που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες εκτός του δήμου της μόνιμης κατοικίας τους και διαμένουν ήδη σε τουριστικά καταλύματα για τον σκοπό αυτό. Από την απαγόρευση της παρ. 1 εξαιρούνται, επίσης, τουριστικά καταλύματα, η συνέχιση της λειτουργίας των οποίων είναι αναγκαία για ειδικούς επιτακτικούς λόγους που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

5. Τα τουριστικά καταλύματα, η λειτουργία των οποίων κατ' εξαίρεση επιτρέπεται, εξειδικεύονται με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, σύμφωνα με την παρ. 4 του εξηκοστού όγδοου άρθρου της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α' 68). Με την ίδια απόφαση δύναται να τίθενται ειδικοί όροι για τη λειτουργία των ανωτέρω τουριστικών καταλυμάτων.

6. Εντός των τουριστικών καταλυμάτων, η λειτουργία των οποίων απαγορεύεται σύμφωνα με την παρούσα, δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ