Σεισμός

Η Nissan σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιο της Ινδονησίας

Η Nissan σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιο της Ινδονησίας Facebook Twitter
Ο Makoto Uchida, Ceo της NIssan (EPA)
0

Η αυτοκινητοβιομηχανία της Nissan ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή οχημάτων στην Ινδονησία, μετά την πτώση των πωλήσεων, που απειλεί την κερδοφορία και την επιβίωσή της.

Η απόφαση να σταματήσει η παραγωγή στο εργοστάσιο της δυτικής Ιάβας, όπου κατασκευάζονται τα συμβατικά αυτοκίνητα της Datsun, ήταν μέρος ενός σχεδίου για «τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και την αναδιοργάνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων», όπως δήλωσε η νούμερο 2 εταιρεία της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Nissan έχει προειδοποιήσει ότι οι περικοπές στον τομέα της παραγωγής, οι οποίες θα οδηγήσουν σε κλείσιμο εργοστασίων, είναι αναγκαίες προκειμένου να επιταχυνθεί η μείωση του κόστους και η αποκατάσταση των κερδών.

Ο 86χρονος ιαπωνικός κολοσσός δημοσίευσε την πρώτη τριμηνιαία απώλεια κερδών που είχε στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας, τον περασμένο μήνα, και μείωσε την ετήσια πρόβλεψη των κερδών του.

Τα χρόνια των μεγάλων εκπτώσεων στα οχήματα της προκειμένου να επιτευχθεί αύξηση του μεριδίου της αγοράς αμαύρωσαν την εικόνα της αυτοκινητοβιομηχανίας και οδήγησαν τις πωλήσεις σε ελεύθερη πτώση με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση στη Nissan αλλά και στον νέο CEO της Makoto Uchida, για την επίτευξη ενός βιώσιμου σχεδίου ανάκαμψης τον Μάιο.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ωστόσο, βρίσκεται σε αναταραχή από την εποχή της σύλληψης του επί χρόνια ηγέτη της Carlos Ghosn στα τέλη του 2018 και έκτοτε προσπαθεί να ξαναχτίσει την συνεργασία της με την γαλλική Renault.

Με πληροφορίες του Reuters

Οικονομία
0

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM