Κινέζοι: Είναι πλέον οι περισσότεροι πλούσιοι του πλανήτη - Ξεπέρασαν τους Αμερικανούς για πρώτη φορά

Κινέζοι: Είναι πλέον οι περισσότεροι πλούσιοι του πλανήτη - Ξεπέρασαν τους Αμερικανούς για πρώτη φορά Facebook Twitter
Περισσότεροι, αλλά όχι απαραίτητα πιο πλούσιοι οι Κινέζοι
1

Ο αριθμός των πλούσιων Κινέζων έχει ξεπεράσει τον αριθμό των πλουσίων Αμερικανών για πρώτη φορά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Credit Suisse.

Η έρευνα της τράπεζας διαπίστωσε ότι υπήρχαν 100 εκατομμύρια Κινέζοι μεταξύ των κορυφαίων 10% πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως, έναντι 99 εκατομμυρίων από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως οι Κινέζοι είναι οι πιο πλούσιοι. Αυτή η πρωτιά ανήκει ακόμη στους Αμερικανούς.

«Παρά τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας τους τελευταίους 12 μήνες, και οι δύο χώρες προχώρησαν δυναμικά στη δημιουργία πλούτου, με 3,8 τρισ. δολ. και 1,9 δολάρια αντίστοιχα», δήλωσε η Nannette Hechler-Fayd'herbe, από την ελβετική τράπεζα.

Για να προσμετρηθεί κάποιος ως πλούσιος στο κορυφαίο 10%, απαιτούνται προσωπικές αποταμιεύσεις πάνω από 109. 430 δολάρια. Ενώ η Κίνα έχει ξεπεράσει την Αμερική σε αυτό το επίπεδο, οι ΗΠΑ είναι ακόμη μπροστά όταν πρόκειται για τους υπερ-πλούσιους, που αντιπροσωπεύουν το 40% των εκατομμυριούχων του κόσμου. Ο αριθμός εκατομμυριούχων στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 675.000 σε σχέση με πέρυσι, στα 18,6 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι ένας στους 14 ενήλικες στην Αμερική είναι εκατομμυριούχος.

Στην Κίνα, υπάρχουν 4,4 εκατομμύρια εκατομμυριούχοι, αύξηση κατά 158.000 από το 2018, σύμφωνα με την έκθεση. Υπάρχουν περίπου 1.1 δισεκατομμύρια ενήλικες στην Κίνα. Σε όλο τον κόσμο, επιπλέον 1,1 εκατομμύρια άτομα προσχώρησαν στο κλαμπ των εκατομμυριούχων με συνολικά κέρδη 46,8 εκατομμύρια. 

Η Credit Suisse προβλέπει ότι ο παγκόσμιος πλούτος - ο οποίος αυξήθηκε κατά 2,6% από τον περασμένο χρόνο - θα αυξηθεί κατά 27% τα επόμενα πέντε χρόνια και θα φτάσει στα 459 τρις δολ. μέχρι το 2024. Ο αριθμός εκατομμυριούχων αναμένεται να αυξηθεί κατά την περίοδο αυτή σε σχεδόν 63 εκατομμύρια.

Mε πληροφορίες από Reuters/ Guardian

Οικονομία
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρισμός για όλους: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οικονομία / Τουρισμός για όλους 2024: Ξεκινούν την Πέμπτη οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 400 ευρώ

Οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν
NEWSROOM
Στεγαστική κρίση: Ένας «καλός» μισθός το κόστος στέγασης – ο «εφιάλτης» της ανανέωσης

Οικονομία / Στεγαστική κρίση: Ένας καλός μισθός το κόστος στέγασης – Ο «εφιάλτης» της ανανέωσης του συμβολαίου

Αναλυτικός οδηγός ενοικίασης κατοικίας και τιμές στο κέντρο, τα βόρεια, τα νότια προάστια και τον Πειραιά - 52% η αύξηση στα μισθώματα οικογενειακών κατοικιών - Οι 9+1 λόγοι που αυξήθηκαν τα ενοίκια - Από τον Θέμη Μπάκα, e-real estates
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΜΠΑΚΑΣ

σχόλια

1 σχόλια