Εσπευσμένες ρευστοποιήσεις προκάλεσε η απόφαση για την Κύπρο στο χρηματιστήριο της Αθήνας που κινούμενο πτωτικά σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης έκλεισε τελικά στο μείον 4,9%. Ο γ.δ. βρέθηκε έτσι κάτω από τις 900 μονάδες-συγκεκριμένα στις 884,94 μονάδες-καθώς οι επενδυτές εκφράζουν ανησυχίες κυρίως για τις τράπεζες μετά το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι και τις επόμενες εβδομάδες, λόγω του ρευστού τοπίου, ο γ.δ. θα βρίσκεται συνεχώς σε τεντωμένο σχοινί. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχτηκαν οι τίτλοι των MIG και Τρ. Πειραιώς και ακολουθούν Alpha Bank και ΟΤΕ.


Τη νευρικότητα φαίνεται να προκαλούν οι δηλώσεις του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το «μοντέλο Κύπρου» να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες.


 

 

 

Κάτω από τις 900 μονάδες βρίσκεται πλέον το χρηματιστήριο της Αθήνας με το γ.δ. να σημειώνει πτώση κατά 4,5% (είχε φτάσει και στο -5,5%), παρά τη συμφωνία διάσωσης της Κύπρου. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην Κύπρο οδηγούν σε αποσταθεροποίηση των τραπεζικών συστημάτων στις πιο αδύναμες χώρες της ευρωζώνης. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνει ο κλάδος των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών κατά 9,55% ενώ σε μετοχές τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνει αυτή της MIG κατά 14,04%.  Από το σύνολο των μετοχών 14 ενισχύονται, 102 υποχωρούν και 14 παραμένουν αμετάβλητες.


 

 

Την ανησυχία τους εκφράζουν οι επενδυτές στο χρηματιστήριο της Αθήνας, για τις εξελίξεις στην Κύπρο. Ο γ.δ. κάνει βουτιά αυτή την ώρα που ξεπερνά το 4,5% καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς. Οι επενδυτές δεν φαίνεται να πείθονται για την επιστροφή στην οικονομική ομαλότητα, μετά το οδυνηρό σχέδιο διάσωσης που αποφασίστηκε για την Κύπρο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr