Eurostat: H Ελλάδα έχει τις ακριβότερες υπηρεσίες τηλεφωνίας και ίντερνετ στην Ευρώπη

Eurostat: H Ελλάδα έχει τις ακριβότερες υπηρεσίες τηλεφωνίας και ίντερνετ στην Ευρώπη Facebook Twitter
To ίντερνετ, η τηλεφωνία, ακόμη και το ταχυδρομείο στην Ελλάδα είναι πρωταθλητές στις τιμές της Ευρώπης
8

Το γενικό σκορ της Ελλάδας στην ακρίβεια αγαθών είναι καλό και κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά στη χώρα μας έχουμε τις ακριβότερες υπηρεσίες επικοινωνίας σύμφωνα με την Eurostat.

Η Ελβετία, η Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι συνολικά οι ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη, σύμφωνα με νέα στοιχεία της Eurostat.

Οι τιμές στην Ελβετία ήταν 73,9% υψηλότερες από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2018. Στην Ιρλανδία, ήταν 56,7% υψηλότερες  ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό είναι 56,5% υψηλότερο. Η Ρουμανία, η Πολωνία και η Βουλγαρία είχαν το πιο φθηνό κόστος.

Η έρευνα της Eurostat κάλυψε 440 προϊόντα σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές χώρες. Η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ συνέκρινε τις τρέχουσες τιμές με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 28 μέλη. 

Η Ελλάδα γενικά στις περισσότερες κατηγορίες είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά είναι η πιο ακριβή χώρα για επικοινωνίες, υπηρεσίες που περιλαμβάνουν υπηρεσίες ταχυδρομείου, τηλεφωνίας και διαδικτύου. Αλλά σε κάθε άλλη κατηγορία, εκτός από τα τρόφιμα, οι τιμές της Ελλάδας ήταν χαμηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Στα τρόφιμα, η Ελλάδα σημειώνει αρνητικό σκορ καθώς έρχεται 15η στη λίστα και είναι πάνω από το μέσο όρο.

Η Ρουμανία και η Βουλγαρία είναι οι πιο φθηνές χώρες στην Ευρώπη.  Οι τιμές στη Γαλλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο είναι ελαφρώς υψηλότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Διαδραστικό γράφημα για το πώς διαμορφώνονται οι τιμές στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες:

Οικονομία
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Θυμάμαι ότι διάβασα πριν από κάμποσα χρόνια (σε Ελευθεροτυπία ή Επενδυτή) ότι οι ελληνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας απόσβεσαν σε χρόνο ρεκόρ τις επενδύσεις τους, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές.Λογικό με τις πραγματικά υπέρογκες τιμές που είχαν αρχικά.Θυμάμαι ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000 σύγκρινα μαζί με Γάλλουςφίλους (με τουλάχιστον διπλάσια αγοραστική δύναμη) το κόστος του κινητού: πλήρωναν λιγότερο από τα μισά χρήματα απ'ό,τι εγώ...
"Η Ελλάδα γενικά στις περισσότερες κατηγορίες είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά είναι η πιο ακριβή χώρα για επικοινωνίες, υπηρεσίες που περιλαμβάνουν υπηρεσίες ταχυδρομείου, τηλεφωνίας και διαδικτύου."Ειναι τυχαιο που ολα πεφτουν κατω απο την ομπρελα της ΕΕΤΤ; Αραγε αυτοι οι ανθρωποι, που πληρωνονται απο ολους μας, ελεγχονται για το αν κανουν αποτελεσματικα την δουλεια τους;
Το έχω γράψει ξανά, σε άλλο σχετικό άρθρο.Όσο αφορά τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και ίντερνετ, πληρώνουμε -κυριολεκτικά- αέρα κοπανιστό!... Αργό, πολύ αργό διαδίκτυο και χρεώσεις τηλεφωνίας, όχι επί της ουσίας, τις παρεχόμενες, πραγματικές υπηρεσίες δηλαδή, αλλά ουσιαστικά για να διατηρούνται οι εταιρίες και τα μεγαλοστελέχη τους, καθώς και τα λειτουργικά έξοδα τους (ενοίκια, φως, «ταρατατζούμ» διαφήμιση και προβολή, άμεση και έμμεση). Οι υπάλληλοί τους (που τις περισσότερες φορές «βγάζουν το φίδι από την τρύπα»), πληρώνονται με τρεις και εξήντα...Υ.Γ.: Και αν εμείς έχουμε μια φορά πρόβλημα με τις διαδικτυακές ταχύτητες, το πρόβλημα είναι πέντε φορές μεγαλύτερο στην περιφέρεια, διάφορα (ακόμη και τουριστικά) νησιά και απομακρυσμένες-ακριτικές περιοχές.