Πού θα διατεθούν τα 38,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο των Πυρόπληκτων

Πού θα διατεθούν τα 38,5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο των Πυρόπληκτων Facebook Twitter
Eurokinissi/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
0

Σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τη διαχείριση των 38,5 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα για το Ταμείο των Πυρόπληκτων.

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με αντικείμενο τη διαχείριση του κονδυλίου των 38,5 εκατ. ευρώ που έχουν συγκεντρωθεί έως τώρα για το Ταμείο των Πυρόπληκτων (Κινέττα, Μάτι, Μαραθώνας, κ.ά.).

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που μετείχε στη σύσκεψη, το κονδύλι διατίθεται, συν τοις άλλοις, για την απομάκρυνση του αμιάντου, τις κατεδαφίσεις και το χτίσιμο νέων οικιών, αλλά και άλλες δράσεις, όπως για τραυματίες κατά τις πυρκαγιές. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, αμίαντος έχει βρεθεί έως σήμερα σε 260 κτίρια.

Παράλληλα, αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι δεν αυξάνονται τα διόδια στην Εγνατία Οδό έως ότου υπογραφεί η σύμβαση του διαγωνισμού παραχώρησης του έργου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM