ΔΝΤ: Στο χέρι της Ελλάδας η απόφαση για πρόωρη αποπληρωμή

ΔΝΤ: Στο χέρι της Ελλάδας η απόφαση για πρόωρη αποπληρωμή Facebook Twitter
0

Στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει η απόφαση για την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ δήλωσε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις.

O κύριος Ράις πρόσθεσε πως μία τέτοια κίνηση θα μπορούσε να μειώσει το συνολικό κόστος δανεισμού της Ελλάδας, καθώς τα δάνεια του Ταμείου έχουν υψηλό επιτόκιο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το  αν η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει το Ταμείο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο κ. Ράις σημείωσε ότι «η πρόωρη αποπληρωμή είναι κάτι που θα αποφασίσει η Ελλάδα».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Ταμείου διευκρίνισε ότι η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων δεν θα επηρεάσει την μεταμνημονιακή παρακολούθηση της Ελλάδας, η οποία, όπως είπε, θα συνεχιστεί κανονικά.

Αναφορικά με το ζήτημα των κόκκινων δανείων, το οποίο είχε συζητηθεί και στην χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, ο κ. Ράις δεν εμφανίστηκε να προτρέχει και παρέπεμψε στην έκθεση που θα δημοσιοποιήσει το Ταμείο την ερχόμενη Τρίτη.

«Η ανάγκη ενίσχυσης των ισολογισμών των τραπεζών ώστε να δίνουν πιστώσεις στην οικονομία είναι σημαντικό ζήτημα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM
Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM