Έξοδος στις αγορές: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο

Έξοδος στις αγορές: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο Facebook Twitter
0

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 5ετές ελληνικό ομόλογο, με το οποίο η χώρα μας πραγματοποιεί την πρώτη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές μετά το τέλος των μνημονίων. 

Σύμφωνα με το Reuters, η αρχική «καθοδήγηση» δείχνει επιτόκιο 3,75%- 3,85%.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να αντλήσει περίπου 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, με αρκετά χαμηλότερο επιτόκιο από τις άλλες δύο προηγούμενες εκδόσεις 5ετών ομολόγων που έγιναν την περίοδο των μνημονίων. 

Η κυβέρνηση και ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θέλουν να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στις αγορές για τα ελληνικά ομόλογα.

Σήμερα η απόδοση του 10ετους κινείται στα επίπεδα του 4,05%, ενώ του πενταετούς στο 3,054%.

Συνολικά το ελληνικό δημόσιο σκοπεύει να αντλήσει από τις αγορές περίπου 7 δισ. ευρώ μέσα στο 2019. 

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΦΠΑ

Οικονομία / Τέλος τα εικονικά τιμολόγια: Τι σημαίνει αυτό για χιλιάδες επιχειρήσεις και τι αλλάζει από αύριο

Έρχεται real time παρακολούθηση του ΦΠΑ - Ξεκινά αύριο η υποχρεωτική εφαρμογή των ηλεκτρονικών τιμολογίων στις επιχειρήσεις - «Μπόνους» 200% στην έκπτωση από φόρους
THE LIFO TEAM