Σχεδόν 22.000 ακίνητα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών- 768 την επόμενη εβδομάδα

Σχεδόν 22.000 ακίνητα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών- 768 την επόμενη εβδομάδα Facebook Twitter
0

Σχεδόν 22.000 πλειστηριασμοί ακινήτων έχουν «φορτωθεί» στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Συγκεκριμένα στο (eauction.gr) έχουν «φορτωθεί» ήδη 21.923  πλειστηριασμοί, εκ των οποίων οι 786 είναι προγραμματισμένοι για την επόμενη εβδομάδα.

Στο μεταξύ σε δύο μήνες εκπνέουν οι προστατευτικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη. Όπως γράφουν σήμερα τα «Νέα» οι δανειστές είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί στη διατήρηση τους ενώ οι τράπεζες ζητούν ριζική αλλαγή των όρων για να συναινέσουν σε επέκταση της προστασίας. 

Σχεδόν 22.000 ακίνητα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών- 768 την επόμενη εβδομάδα Facebook Twitter

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν κατεβάσει το όριο της αντικειμενικής αξίας των κατοικιών που ανεβαίνουν στις πλατφόρμες από τις 150.000 ευρώ στις 100.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση με διαρροή στο ΑΠΕ κύκλων του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, ο οποίος είναι αρμόδιος για τις τράπεζες, αναγνωρίζει ότι «το ζήτημα της διευθέτησης των κόκκινων δανείων παραμένει σοβαρό και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης».

«Πρέπει να βρεθούν λύσεις που θα μειώνουν τα κόκκινα δάνεια, ξεκινώντας από τα μεγάλα και ειδικότερα από τις κραυγαλέες υποθέσεις στρατηγικών κακοπληρωτών και όχι από πλειστηριασμούς της μικρής και μεσαίας κατοικίας» πρόσθεταν οι ίδιοι κύκλοι περιγράφοντας τη λογική της κυβέρνησης.

Την ίδια στιγμή σε πλειστηριασμούς προχωρά και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχοντας αναρτήσει 30 αναγγελίες πλειστηριασμών, αρχής γενομένης από σήμερα, από τους οποίους οι 11 αφορούν σε γραφειακούς χώρους του σχεδιαστή Λάκη Γαβαλά, στο Κολωνάκι και στο Μοναστηράκι.

Να σημειωθεί ότι οι δανειστές απαιτούν να τρέξουν γρήγορα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ζητούν να πραγματοποιηθούν 130.000 μέχρι το 2021.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Οικονομία / Η ΔΕΗ μεγαλώνει και επιταχύνει τον πελατοκεντρικό μετασχηματισμό της

Η ΔΕΗ αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, εξυπηρετώντας 8,7 εκατομμύρια πελάτες, στους οποίους παρέχει περίπου 35TWh ενέργειας και μια ευρεία σειρά ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.
NEWSROOM
Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM