Εκταμιεύθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα

Εκταμιεύθηκε η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα Facebook Twitter
INTIME NEWS/European Union
0

Εκταμιεύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) η δόση του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, η οποία εγκρίθηκε χθες από το Συμβούλιο των Διευθυντών του.

«Η εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ από τον ESM προς την Ελλάδα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου μόλις έφθασε στην Ελλάδα», αναφέρεται στον λογαριασμό του ESM στο Twitter.

To ποσό αυτό αφορά την υποδόση που εκκρεμούσε από την τρίτη αξιολόγηση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2018.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, με την έγκριση της εκταμίευσης της δόσης αυτής, δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να ολοκληρωθεί η δ' αξιολόγηση και η Ελλάδα να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη έξοδο τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, η αποδέσμευση των εν λόγω κεφαλαίων ήρθε ως αποτέλεσμα της θετικής αξιολόγησης από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προηγούμενης περιόδου καθώς και της αποτελεσματικότητας του νέου συστήματος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σύμφωνα με τον ESM, μετά την εκταμίευση, η συνολική οικονομική βοήθεια του ESM στο τρέχον πρόγραμμα προς την Ελλάδα θα φθάσει τα 46,9 δισ. ευρώ, από τα 86 δισ. ευρώ που είναι διαθέσιμα.

Συνολικά, ο ESM και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) έχουν μέχρι στιγμής εκταμιεύσει σχεδόν 189 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ