Στο σφυρί βγαίνει σήμερα η βίλα του Βωβού

Στο σφυρί βγαίνει σήμερα η βίλα του Βωβού Facebook Twitter
0

Στο σφυρί βγαίνει σήμερα η κατοικία του άλλοτε ισχυρού άντρα του real estate Μπάμπη Βωβού.

Ο πλειστηριασμός της διώροφης κατοικίας που βρίσκεται σε οικόπεδο άνω του 1 στρέμματος στο Παλαιό Ψυχικό έχει προγραμματιστεί για σήμερα 28 Μαρτίου με τιμή εκκίνησης τα 2,64 εκατ. ευρώ.

Έντονο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό, για τα τρία από τα τέσσερα ακίνητα που άνηκαν στην Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνικής και τα οποία βγήκαν σε πλειστηριασμό σήμερα από την Εθνική Leasing.

Την υψηλότερη τιμή πέτυχε όπως αναμενόταν το κτήριο γραφείων που βρίσκεται στο νούμερο 66 της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι μισθωμένο στη Wind. Το ακίνητο έχει συνολική επιφάνεια 8.334 τμ και διαθέτει 812 θέσεις στάθμευσης και σύμφωνα με πληροφορίες την υψηλότερη προσφορά έδωσε η εταιρεία επενδύσεων Dromeus Capital.

H ίδια εταιρεία πλειοδότησε και στο ακίνητο που βρίσκεται στην οδό Θεοφάνους 4 στην συμβολή της Λ. Κηφισίας και της Λ. Αλεξάνδρας στους Αμπελόκηπους. Πρόκειται για οριζόντια ιδιοκτησία γραφειακών χώρων τετάρτου ορόφου επιφάνειας 921 τμ. Η αρχική τιμή ήταν 2,05 και ακίνητο σύμφωνα με πληροφορίες η Dromeus προσέφερε 2,35 εκατ. ευρώ.

Χωρίς πλειοδότη έληξε ο διαγωνισμός για τον ακίνητο που βρίσκεται στους Αμπελόκηπους στην οδό Πουλίου 6 εκατ. Στο συγκεκριμένο κτήριο στεγάζεται το ΑΣΕΠ, ωστόσο η σύμβαση μίσθωσης του πλησιάζει στο τέλος της.

Τέλος, εταιρεία πληροφορικής φαίνεται ότι αγόρασε το τελευταίο ακίνητο που βρίσκεται στην περιοχή των Βριλησσίων. Πρόκειται για ισόγειο κατάστημα επιφάνειας 458 τμ στην λεωφόρο Πεντέλης.

Η αυτοκρατορία του Μπάμπη Βωβού ξεκίνησε το 1974 και στα χρόνια που ακολούθησαν έχτισε 30 γραφειακά και όχι μόνον συγκροτήματα, με συνολική έκταση που υπερβαίνει το μισό εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα.

Η πτώση ξεκίνησε το 2008, λίγο μετά την έναρξη της περιπέτειας του Βοτανικού. Το πάγωμα των εργασιών του εμπορικού κέντρου, η ύφεση στην οποία εισήλθε η Ελλάδα αλλά και η μεγάλη φορολογική επιβάρυνση στο κομμάτι των ακινήτων, ήταν αυτή που επέδρασε καταλυτικά στην μετέπειτα πορεία του Ομίλου.

Όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Το μοντέλο που χρησιμοποιούσε μέχρι πρώτινος ο Βωβός ήταν τα περισσότερα από τα ακίνητα που κατασκεύαζε να τα μισθώνει. Υπέγραφε χρηματοδοτικές μισθώσεις και ουσιαστικά προεισέπραττε τα ενοίκια για 10-12 χρόνια.

Με την έναρξη της κρίσης, βρέθηκε να έχει χρηματοδοτικές μισθώσεις που δεν ικανοποιούνται από τις υπομισθώσεις, με συνέπεια να μπαίνει μέσα.

Ισχυρό όμως πλήγμα δέχτηκε η εταιρεία από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έβαλε στον «πάγο» την Διπλή Ανάπλαση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού. Βάσει αυτού του σχεδίου η εταιρεία θα έδινε οικόπεδο επί του Βοτανικού που θα κατασκευαζόταν το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού με αντάλλαγμα υψηλότερους συντελεστές δόμησης για το εμπορικό κέντρο που θα κατασκεύαζε δίπλα από το νέο γήπεδο. Μετά από αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής που υποστήριζε τότε και ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα πήγε στο ΣτΕ με αποτέλεσμα εντέλει να ακυρωθεί.

Για το συγκεκριμένο έργο η Βωβός είχε δανειστεί 120 εκατ. ευρώ , φέρνοντας τη στην οικονομική καταστροφή. Τον Οκτώβριο του 2012 κατατέθηκε η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, περίπου έναν μήνα αργότερα ο ίδιος ο Μπάμπης Βωβός συλλαμβάνεται προσωρινά για χρέη ύψους 1 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο.

Με αργούς ρυθμούς προχωρά η εξυγίανση

 

Επενδυτές αναζητούν οι πιστώτριες τράπεζες για τρία επενδυτικά project που ανήκουν στην Μπ. Βωβός η οποία πλέων έχει περάσει στα χέρια τους.

Το πρώτο είναι το ξενοδοχειακό συγκρότημα στον Γαλατά του Πόρου, το οποίο βρίσκεται σε τελικό στάδιο η ολοκλήρωση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος στον Γαλατά μαζί με την ανακαίνιση και αναβάθμιση της υφιστάμενης ξενοδοχειακής μονάδας σε πέντε αστέρων.

Η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο μετατροπής της εν λόγω μονάδας σε θέρετρο ιατρικού τουρισμού, ένα θεσμό που προσελκύει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το Σούνιο η κατασκευή των τριών ανεξάρτητων ξενοδοχειακών μονάδων συνολικής επιφάνειας ανωδωμής 12.,000 τ,.μ δεν έχει ξεκινήσει καθώς η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο την ύπαρξη συμφωνίας με ενδιαφερόμενους μισθωτές ή και αγοραστές ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση με ίδια κεφάλαια.

Η κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 15 μηνών από την έναρξη των εργασιών.

Επίσης αναμένεται σύντομα η επανέναρξη των εργασιών για την ολοκλήρωση του κτιρίου ΙΙ επί της Λεωφόρου Κηφισίας 111 και Σίνα του οποίου η κατασκευή είχε ανασταλεί από το φάση ολοκληρώνεται η διαδικασία εκ νέου οριοθέτησης του παρακείμενου ρέματος και αναμένεται να εκδοθεί νέα οικοδομική άδεια.

Πρόκειται για κτίριο επιφάνειας ανωδομής 3.000 τ.μ. που εξυπηρετείται από υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων 57 θέσεων ο οποίος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από την αγορά. Τέλος έχει γίνει άρση της απαλλοτρίωσης για το οικόπεδο επί της Λεωφόρου Κηφισίας 338, ιδιοκτησίας κατά 52,5% των εταιρειών του Ομίλου και έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου οι νέες χρήσης γης.

Η εταιρεία έχει ήδη έλθει σε αρχική συμφωνία με τους οικοπεδούχους και σχεδιάζει την αξιοποίηση του οικοπέδου επιφάνειας 1.970 τ.μ. με την ανέγερση κτιρίου γραφείων επιφάνειας ανωδομής 2.364 τ.μ.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση ή άμεσο ενδιαφέρον της αγοράς.

πηγή: insider.gr

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM