Υπεγράφη η σύμβαση εκμίσθωσης στην Intrakat, του κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5, στην Αθήνα.


Το τριώροφο διατηρητέο κτίριο του ΜΤΣ, επιφάνειας 4.160 τμ εκμισθώθηκε στην Intrakat για 20 χρόνια, έναντι μηνιαίου τιμήματος 40.000 ευρώ.


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της εταιρείας είναι το κτίριο να μετατραπεί σε boutique hotel 45 δωματίων και να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2019, μετά τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες.


Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intrakat, δήλωσε: «Η επιλογή της Intrakat να εκμισθώσει ένα εμβληματικό διατηρητέο κτίριο στην καρδιά της Αθήνας και να το μετατρέψει σε boutique hotel, εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου μας για εστίαση στους "χρυσούς" τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Η Αθήνα δείχνει σαφή σημάδια ανάπτυξης και παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες που δίνουν έμφαση στην υψηλή αισθητική και την premium εμπειρία φιλοξενίας, στοιχεία που ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας για τις υπηρεσίες φιλοξενίας».

 

Το τριώροφο κτίριο επί της οδού Κολοκοτρώνη 3, οικοδομήθηκε τη δεκαετία του 1880 και αποτελεί πρώιμη μορφή συνδυασμού μεγάλης αστικής κατοικίας με καταστήματα στο ισόγειο. Το 1979 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο από το Υπουργείο Πολιτισμού, μαζί με το γειτονικό κτίριο επί της Κολοκοτρώνη 5 (αμφότερα ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού) αμέσως μετά όμως αποχαρακτηρίστηκαν, προκειμένου να κατεδαφιστούν.

 

Ενώ είχε ξεκινήσει η καθαίρεση των ορόφων, τελικώς κηρύχθηκαν εκ νέου διατηρητέα και, μερικά χρόνια αργότερα, αποκαταστάθηκαν μεν εξωτερικά, αλλά υπέστησαν αμφότερα ριζική αναμόρφωση του εσωτερικού τους, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν αρχικά ως κτίρια γραφείων και στη συνέχεια ως καταστήματα.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr