Οι προτάσεις ΣΕΒ για ελαστικότερες σχέσεις εργασίας

Οι προτάσεις ΣΕΒ για ελαστικότερες σχέσεις εργασίας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
0

Ζητήματα μεγαλύτερης εργασιακής ευελιξίας θέτει ο πρόεδρος των Βιομηχάνων Θεόδωρος Φέσσας, με τον ΣΕΒ να θέτει  μάλιστα  ουσιαστικά και ζήτημα κατάργησης του δώρου στον ιδιωτικό τομέα, διά της ενσωμάτωσης του στον μισθό.

Ο κ. Φέσσας ζητά νέου τύπου συμβάσεις αλλά και τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση ως προς την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων, ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, και να έρθουν επενδυτές.

Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τη διενέργεια βιομηχανικού συνεδρίου στις 23 και 24 Μαΐου ο πρόεδρος του ΣΕΒ, όταν ρωτήθηκαν για τις αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί είπε:  «Το θέμα θα τεθεί στην επόμενη αξιολόγηση. Δεν είμαστε υπέρ των ομαδικών απολύσεων, είναι επαρκές το νομοθετικό πλαίσιο, όπως επίσης δεν χρειάζεται και το lockout», ξεκαθάρισε και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο συνδικαλιστικός νόμος έχει παλιώσει, είναι 34 ετών και αυτός αφορά κατά κύριο λόγο τις ΔΕΚΟ».

 

 «Πρέπει να γίνει μία νέα αρχή στις σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Αυτές δεν είναι μόνο τα επιδόματα, οι αυξήσεις, ο 13ος και 14ος μισθός, αλλά και πώς πρέπει να είναι η παραγωγή».

Όταν ρωτήθηκε για το αν πρέπει να καταργηθούν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων απάντησε:  «Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις περιορίζονται μόνο στο θέμα των παροχών και των αμοιβών, και δεν αντικατοπτρίζουν τη σημερινή πραγματικότητα. Η κρίση ήρθε και έφερε νέα δεδομένα. Μπορούμε να δούμε επιμέρους θέματα πέραν των αμοιβών».

Σύμφωνα με κύκλους του ΣΕΒ  «θα μπορούσε να συζητηθεί ο τρόπος συμμετοχής των εργαζομένων στα κέρδη μιας επιχείρησης, η διαχείριση του μισθολογικού κόστους με ενδεχόμενο την καταβολή αμοιβών σε 12 μήνες, η πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών σε μορφή άδειας κ.λπ.».

Με ανακοίνωσή του αργά χθες το απόγευμα, ο ΣΕΒ διευκρινίζει ότι «όχι μόνο δεν τέθηκε θέμα περικοπής του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, αλλά αντιθέτως συζητήθηκαν αναλυτικά η αναβάθμιση του διαλόγου για τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων καθώς και μέτρα μείωσης του μη μισθολογικού κόστους που θα αυξήσουν το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Οικονομία / «Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισ. δολάρια τον χρόνο σε "ηθικό χρέος" στις φτωχές χώρες»

Να αυξηθεί ο ελάχιστος φορολογικός συντελεστής στις πολυεθνικές και να φορολογηθούν οι μεγάλες περιουσίες προτείνει η βραβευμένη με Νόμπελ Οικονομίας Εστέρ Ντιφλό
NEWSROOM
Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι των νονών» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Οικονομία / Ποια προϊόντα περιλαμβάνει το «καλάθι του νονού» και ποια το «καλάθι του Πάσχα»

Στο καλάθι του νονού εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων και δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές που είναι νονοί ή γονείς μικρών παιδιών να κάνουν οικονομικότερες αγορές κατά την περίοδο του Πάσχα
NEWSROOM