Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια "ημέρα της Γης" (που τιμά και η Google, με ειδικό doodle), η Apple αφιερώνει ένα ολόκληρο κομμάτι του σάιτ της προκειμένου να αναδείξει όλες τις οικολογικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει, που την κατατάσσουν στις κορυφαίες εταιρείες ως προς τη μείωση εκπομπών άνθρακα και τη χρήση οικολογικών πρώτων υλών για τα προϊόντα της. 

 

Στο εν λόγω τμήμα του ιστοτόπου της εμφανίζεται το παρακάτω βίντεο, σε αφήγηση του CEO της Apple, Tim Cook, που εξηγεί την επιθετική της στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

 

"Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι η στιγμή να κάνουμε τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος, απ' ότι ήταν όταν τον παραλάβαμε.", καταλήγει το video της εταιρείας. 

 

Παράλληλα η εταιρεία έφερε στην επιφάνεια ένα ακόμα βίντεο με το πολυδιαφημισμένο αρχηγείο της Apple ονόματι 'spaceship' που πρόκειται να χτιστεί στην περιοχή Cupertino της California, όπου βρίσκεται και η παρούσα βάση της εταιρείας. Το βίντεο ενισχύει τον πράσινο προσανατολισμό της Apple σχετικά με τις νέες της εγκαταστάσεις και την περιβαλλοντική ισορροπία που θα προσπαθήσει να διατηρήσει στην περιοχή.

 

Τέλος, να σημειωθεί ότι από σήμερα η εταιρεία θέτει σε ισχύ και ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης των συσκευων της μέσω των Apple Stores όπου οι καταναλωτές θα λαμβάνουν και δωροκάρτες εάν οι συσκευές αυτές βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

 

[via]

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr