Αν το κινητό σας πέσει στο νερό...

Αν το κινητό σας πέσει στο νερό... Facebook Twitter
13

 Μια ηλεκτρονική συσκευή που κοστίζει αρκετά, βουτηγμένη στο νερό, μπορεί να προκαλέσει φρικτά συναισθήματα. Μια συνηθισμένη συμβουλή προς τον χρήστη είναι να το αφήσει να στεγνώσει, να το σκεπάσει με ρύζι, και μετά να προσευχηθεί. Δουλεύει όμως στην πραγματικότητα αυτό; Το osXdaily βύθισε ολόκληρο ένα iPhone σε μια υδάτινη λιμνούλα και δημοσίευσε τα αποτελέσματα του «πειράματος».

Αν το κινητό σας πέσει στο νερό... Facebook Twitter

6 πράγματα που πρέπει να γίνουν αμέσως αν το iPhone ήρθε σε επαφή με νερό:

  1. Αφαίρεσή του από το νερό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα (προφανώς, αλλά λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να κάνουν τη διαφορά, γι αυτό το γοργόν και χάριν έχει.)
  2. Απενεργοποίηση της συσκευής
  3. Αφαίρεση της θήκης που μπορεί να εγκλωβίσει την υγρασία. Οι προστατευτικές μεμβράνες μπορούν να παραμείνουν, εκτός αν υπάρχει εμφανής φυσαλίδα με νερό.
  4. Στέγνωμα του iPhone όσο καλύτερα γίνεται, χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε ρούχο είναι άμεσα διαθέσιμο, ή όποιο άλλο απορροφητικό υλικό έχετε πρόχειρο.
  5. Αφαίρεση με τη χρήση μπατονέτας της επιπλέον υγρασίας από την υποδοχή των ακουστικών και οποιαδήποτε άλλη κοιλότητα.
  6. Αποσύνδεση ακουστικών, καλωδίων USB, φορτιστή κλπ.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του iPhone σε μια σφραγισμένη σακούλα γεμάτη ρύζι. Απαιτούνται:

  • Μια σακουλίτσα με αεροστεγές σφράγισμα
  • Ρύζι, ιδανικά χωρίς πρόσθετα
  • Υπομονή για τουλάχιστον 36 ώρες
Αν το κινητό σας πέσει στο νερό... Facebook Twitter

To κομμάτι της υπομονής είναι το δυσκολότερο, γενικά όσο περισσότερο περιμένει κανείς τόσο καλύτερο θα είναι μάλλον το αποτέλεσμα, γιατί πρέπει  όλο το νερό μέσα στο τηλέφωνο να απορροφηθεί από το ρύζι, προτού επιχειρηθεί η ενεργοποιήσή του ξανά. 

Μετά από 36 ώρες, ανοίγει η σακούλα και γίνεται έλεγχος του τηλεφώνου. Αν υπάρχει η υποψία ότι μπορεί το iPhone να έχει ακόμη μέσα υγρασία, καλό θα είναι να μην ενεργοποιηθεί  καθόλου. Αν όλα πάνε καλά, το τηλέφωνο θα ανοίξει κανονικά, και θα έχει επιζήσει από την συμπλοκή με το νερό!

Αν το κινητό σας πέσει στο νερό... Facebook Twitter

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ 1.8.2018

Τech & Science
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Εγώ πάντως που είχα αυτό το ατύχημα το στέγνωσα εξωτερικά με πετσέτα, το φύσηξα με πιστολάκι για 5 λεπτά περίπου (χωρίς να το απενεργοποιήσω). Στην αρχή είχε κάποια μικροθέματα και μέσα σε μία μέρα χωρίς κάποια άλλη ενέργεια επανήλθε πλήρως. Ανθεκτικό.
αν δεν δουλέψειτο βαζετε στον φουρνο με κοκκινιστό κρέας και αφου το αφήσετε να ψηθεί για καμια ωρα περίπου το βγάζετε απο τον φούρνο και το σερβιρετε . Καλή ορεξη . Θα το κάψουμε κυρ Στέφανε .
Ρε μη σπαταλατε το ρυζι ερχονται δυσκολοι καιροί!και βασικά παπάρια το στεγνώνει...εμένα δεν άνοιξε ποτέαλλά τώρα που το σκέφτομαι 36 ώρες χωρις κινητό μάλλον ήταν και γαμώ