Ο αμερικανός Ομοσπονδιακός δικαστής, Richard Sullivan, έχρισε παράνομη τη μεταπώληση μουσικών ψηφιακών αγαθών από την υπηρεσία ReDigi.

 

Ο ιστότοπος ReDigi ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του 2011 και έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες που είχαν αγοράσει νόμιμα κάποιο μουσικό αρχείο από το iTunes να το μεταπουλήσουν.

 

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή, παρά το γεγονός ότι πολλοί χρήστες υποστήριζαν ότι από τη στιγμή που ήταν κάτοχοι των πνευματικών δικαιωμάτων θα μπορούσαν να μεταπωλούν το προϊόν, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα ψηφιακά αγαθά.

 

Η απόφαση του περασμένου Σαββάτου ήρθε σε μία κομβική στιγμή, καθώς οι εταιρείες Amazon και Apple είχαν πατεντάρει πριν από λίγο καιρό ένα νέο σύστημα πώλησης ψηφιακών αγαθών δεύτερου χεριού.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν η εταιρεία Capitol Records αξίωνε 150.000 δολάρια ανά μουσικό κομμάτι από τον ReDigi, επειδή όπως υποστήριξε πρόκειται για ένα ξέπλυμα παραβιασμένων πνευματικών δικαιωμάτων.

 

Ο δικαστής έκρινε ότι παρά τους ισχυρισμούς της υπηρεσίας, ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να μην υπάρχει αντιγραφή του αρχείου προτού μεταπωληθεί.