25 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις δέχθηκε η Ρωσία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ

25 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις δέχθηκε η Ρωσία κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ Facebook Twitter
EPA
0

Η Ρωσία αποτέλεσε θέατρο 25 εκατομμυρίων κυβερνοεπιθέσεων κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς να διευκρινίσει την προέλευση των ηλεκτρονικών αυτών επιθέσεων.

«Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αντιμετωπίστηκαν σχεδόν 25 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις και άλλες εγκληματικές ενέργειες στις δομές πληροφόρησης, που συνδέονταν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο με το Παγκόσμιο Κύπελλο», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση που είχε την Κυριακή με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των ηλεκτρονικών αυτών επιθέσεων.

«Πίσω από αυτήν την επιτυχία κρύβεται μια πολύ σημαντική προπαρασκευαστική επιχειρησιακή εργασία, ανάλυση και πληροφόρηση, βάλαμε όλες μας τις δυνάμεις, η συγκέντρωσή μας βρισκόταν στο μέγιστο, υπογράμμισε ο Πούτιν.

Η Ρωσία που φιλοξένησε το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 από τις 14 Ιουνίου ως τις 15 Ιουλίου σε έντεκα πόλεις και δώδεκα στάδια έχει κατηγορηθεί πολλές φορές από τους δυτικούς για κυβερνοεπιθέσεις.

Την Κυριακή, ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Νταν Κόουτς δήλωσε ότι οι κυβερνοπειρατεία που απειλεί τις ΗΠΑ εντείνεται, κυρίως αυτή που προέρχεται από τη Ρωσία.

«Ρωσικοί παράγοντες και άλλοι προσπαθούν επίσης να εκμεταλλευτούν τα σημεία στα οποία είμαστε ευάλωτοι στις ζωτικές υποδομές μας», σημείωσε.

Την Παρασκευή, οι αμερικανικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε δώδεκα πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών για κυβερνοπειρατεία στους υπολογιστές του Δημοκρατικού Κόμματος κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016, τις οποίες κέρδισε ο Ντόναλντ Τραμπ. Η Μόσχα διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξή της στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Οι ρωσικές και οι αμερικανικές αυτές δηλώσεις έγιναν λίγο πριν από την συνάντηση που θα έχουν σήμερα στο Ελσίνκι ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM