Τo Τwitter καταργεί από σήμερα εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς

Τo Τwitter καταργεί από σήμερα εκατομμύρια ψεύτικους λογαριασμούς Facebook Twitter
0

To Twitter θα ξεκινήσει σήμερα την κατάργηση εκατομμυρίων ύποπτων και ψεύτικων λογαριασμών σε μια προσπάθεια να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών του.


Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα κύμα κρουσμάτων απάτης στα social media. Πολλοί χρήστες χρησιμοποίησαν ψεύτικους ή πολλαπλούς λογαριασμούς ώστε να εμφανίζονται πιο δημοφιλείς, προκειμένου έτσι να διαφημίσουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες, τις επιχειρήσεις τους ή την παρουσία τους στον κόσμο της show business.

Ήδη από σήμερα πολλοί χρήστες θα δουν τον αριθμό των followers τους να μειώνεται απότομα, ειδικά αν σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται ύποπτοι ή ψεύτικοι λογαριασμοί.

Η εταιρία αρνήθηκε να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό λογαριασμών που θα επηρεάσει αυτή η ενέργεια, αρκούμενη απλά να κάνει λόγο για «δεκάδες εκατ. λογαριασμούς». Η συνολική επίδραση της παρέμβασης της εταιρείες μπορεί να σημαίνει μια πτώση των συνολικών followers κατά 6%.


To Twitter αναγκάζεται να πάρει αυτά τα μέτρα ύστερα από την αυξημένη αρνητική δημοσιότητα των τελευταίων μηνών που σχετίζεται με ψεύτικους λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς.

Τον Ιανουάριο μια έρευνα των New York Times αποκάλυψε πως μια μικρή εταιρία στη Φλόριντα πουλούσε ψεύτικους followers σε πολιτικούς, μοντέλα, ηθοποιούς και συγγραφείς από όλο τον κόσμο. Η δημοσιογραφική έρευνα προκάλεσε την κινητοποίηση των αρχών σε δύο πολιτείες, οι οποίες ζήτησαν από το Κογκρέσο την παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμποριού.

Στελέχη του Twitter είπαν πως η έρευνα των Times τους οδήγησε να είναι πιο προσεκτικοί όσον αφορά τις επιχειρούμενες απάτες. Είναι γεγονός πως ένας λογαριασμός με μεγάλο αριθμό ακολούθων στο Twitter αποκτά αυξημένη πολιτική και εμπορική αξία.

Τα στελέχη της εταιρίας αναγνώρισαν πως η ευκολία του να αποκτήσει κανείς ψεύτικους followers και η καθυστερημένη ανταπόκριση τους στο πρόβλημα υποβάθμισαν το Twitter ως αξιόπιστη πηγή ανάμεσα στους πραγματικούς χρήστες.

Για το Twitter η συγκεκριμένη αλλαγή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή. Ενώ έχει σαφώς λιγότερους χρήστες από το Facebook έχει κατηγορηθεί το τελευταίο διάστημα πως η πλατφόρμα επιτρέπει το κήρυγμα μίσους και άλλες τέτοιες συμπεριφορές.

Και όπως και άλλα κοινωνικά δίκτυα κατηγορήθηκε πως υπήρξε ένα σημαντικό εργαλείο για τη ρωσική επιρροή στις αμερικάνικες εκλογές το 2016, όταν δεκάδες χιλιάδες λογαριασμοί χρησιμοποιήθηκαν για λόγους προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.

Αυτή η αρνητική δημοσιότητα είχε σαν αποτέλεσμα το Twitter να μην έχει εξαγοραστεί ως τώρα από κάποια μεγαλύτερη εταιρία, ενώ τα αποτελέσματα του στο χρηματιστήριο ήταν αρνητικά ως το τελευταίο τρίμηνο του 2017.


Οι υπεύθυνοι της εταιρίας πιστεύουν πως η νέα πολιτική του Twitter θα δυσχεράνει το έργο για τους ψεύτικους χρήστες και θα καταπολεμήσει την πρακτική της δημιουργίας ψεύτικων λογαριασμών. Αφού οι ψεύτικοι λογαριασμοί θα αφαιρούνται από τον αριθμό των followers ενός χρήστη, δε θα υπάρχει κίνητρο να καταφύγει κάποιος σε μια εταιρία που προσφέρει αυτή την υπηρεσία.

Ήδη το Twitter έχει προχωρήσει στη διαγραφή πάνω από ενός εκατ. λογαριασμών που ήταν πελάτες της Devumi, μιας εταιρεία που βοηθάει τη δημοτικότητα στα social media , καθώς θεωρούσε πως παραβιάζει την πολιτική του Twitter σε σχέση με το spam.

Mε την νέα πολιτική της εταιρίας οι υπεύθυνοι αναμένουν κάθε χρήστης να χάνει κατά μέσο όρο 4 followers. Φυσικά για πολλούς χρήστες ο αριθμός αυτός θα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM