Λανθασμένες οι πληροφορίες για σύλληψη των δολοφόνων Κουμανταρέα

Λανθασμένες οι πληροφορίες για σύλληψη των δολοφόνων Κουμανταρέα Facebook Twitter
Φωτ.: Παντελής Ζερβός / LIFO
0

Λανθασμένες είναι οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες νωρίτερα ότι συνελήφθησαν οι φερόμενοι ως δολoφόνοι του Μένη Κουμανταρέα. Τις τελευταίες μέρες γίνονται αθρόες προσαγωγές υπόπτων, αλλά η αστυνομία δεν έχει καταλήξει σε κάποιο σαφές συμπέρασμα.

Δεκάδες αλλοδαποί που συχνάζουν στο κέντρο της Αθήνας έχουν μέχρι στιγμής προσαχθεί από την Ασφάλεια στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Οι αξιωματικοί από την πρώτη στιγμή θεωρούσαν κομβικό άτομο έναν νεαρό, μικροκαμωμένο Ρουμάνο, με το όνομα Πολ, ο οποίος φέρεται να ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο είχε ραντεβού ο συγγραφέας το μοιραίο βράδυ. Ο αλλοδαπός, που ζητούσε τη βοήθεια του Κουμανταρέα προκειμένου να βγάλει άδεια παραμονής, είχε «εξαφανιστεί» από εκείνο το βράδυ και οι αστυνομικοί είχαν προσπαθήσει πολύ για να τον βρουν.

Παράλληλα, αναζητούσαν έναν Αλβανό δακτυλικά αποτυπώματα του οποίου βρέθηκαν στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου της οδού Ζακύνθου στην Κυψέλη όμως βρέθηκε και αποδείχθηκε ότι δεν έχει σχέση με την υπόθεση. Ύποπτος θεωρήθηκε και ένας νεαρός ομογενής από την Πρώην Σοβιετική Ένωση χωρίς τελικά και γι' αυτόν να αποδειχθεί το παραμικρό και οι πληροφορίες λένε πως η Ασφάλεια έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε έναν νεαρό αλλοδαπό από την Πολωνία χωρίς να έχει βρεθεί.

Πιθανό κίνητρο θεωρείται η ληστεία, οι δύο δράστες δεν είναι σεσημασμένοι και όλα δείχνουν πως γρονθοκόπησαν τον Κουμανταρέα στην είσοδο του ασανσέρ και στη συνέχεια τον οδήγησαν στο διαμέρισμα του 4ου ορόφου όπου ένας από τους δύο τον στραγγάλισε με τα ίδια του τα χέρια. Το γεγονός ότι δεν ακούστηκε φασαρία κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι οι δράστες του εγκλήματος ήταν δύο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.