Αδημοσίευτα έργα του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν για τη Μέση Γη θα εκδοθούν το 2021

Αδημοσίευτα έργα του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν για τη Μέση Γη θα εκδοθούν το 2021 Facebook Twitter
Ο J.R.R.Tolkien στο γραφείο του στο Merton College στην Οξφόρδη (GETTY IMAGES)
0

Μια συλλογή έργων του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν για τη «Μέση Γη» θα εκδοθεί για πρώτη φορά μέσα στο 2021. 

Ο συγγραφέας του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» εξερευνά λεπτομέρειες του φανταστικού κόσμου του - για την αθανασία των ξωτικών, την γεωγραφία της Γκόντορ και τα πνεύματα της Μέσης Γης. Τα μέχρι σήμερα αδημοσίευτα κείμενα θα κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Ιούνιο από τον εκδοτικό οίκο HarperCollins. 

Με τίτλο The Nature of Middle-earth («Η φύση της Μέσης Γης»), το βιβλίο αποκαλύπτει στις σελίδες του τις δυνατότητες των ξωτικών να επιστρέφουν στη ζωή από τους νεκρούς και υπόσχεται να μεταφέρει τους αναγνώστες στο Silmarillion, τις Ατέλειωτες Ιστορίες και τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. 

Την τελευταία δεκαετία οι εκδότες του Tolkien έχουν κυκλοφορήσει πολλά αδημοσίευτα έργα του διαπρεπή ακαδημαϊκού και συγγραφέα φανταστικής λογοτεχνίας, όπως τα Beren and Lúthien, The Fall of Gondolin και The Children of Húrin.

Το Χόμπιτ ήταν η πρώτη ιστορία της Μέση Γης που κυκλοφόρησε ο Τόλκιν στο μακρινό 1937 και δεκαετίες αργότερα ακολούθησαν τα βιβλία του Άρχοντα - το 1954 και το 1955. Σύμφωνα με τον Κρις Σμιθ των HarperCollins, ο συγγραφέας συνέχισε να επεκτείνει τη Μέση Γη στα χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1971 που έφυγε από τη ζωή. 

Αδημοσίευτα έργα του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν για τη Μέση Γη θα εκδοθούν το 2021 Facebook Twitter

«Για εκείνον, η Μέση Γη ήταν κομμάτι ενός ολόκληρου κόσμου για εξερεύνηση και τα γραπτά για τη Φύση της Μέσης Γης αποκαλύπτουν τα ταξίδια που έκανε καθώς προσπαθούσε να κατανοήσει βαθύτερα την μοναδική δημιουργία του». Ο Σμιθ λέει πως το βιβλίο είναι ένας πραγματικός θησαυρός που δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να κοιτάξουν «πάνω από τον ώμο του Τόλκιν την στιγμή της ανακάλυψης: σε κάθε σελίδα, η Μέση Γη επανέρχεται και αποκτά εξωπραγματική ζωή».

Αθανασία και μετεμψύχωση ξωτικών, η φύση των Βαλάρ, οι γαίες και τα τέρατα του Νούμερον, τα θεϊκά πνεύματα της Μέσης Γης και η γεωγραφία του βασιλείου της Γκόντορ - όλα φωτίζονται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Μπορούν τα ξωτικά, τα χόμπιτ και οι γυναίκες νάνοι να αφήσουν μούσι; Ο Τόλκιν έχει άποψη ακόμα και για αυτό. 

Την επιμέλεια των έργων του Τόλκιν έχει αναλάβει ο Carl F Hostetter, ειδικός στον Τόλκιν και επικεφαλής της Γλωσσολογικής Αδελφότητας των Ξωτικών που εργάζεται ως μηχανικός υπολογιστών στην NASA από το 1985. Στο παρελθόν, ο Hostetter είχε συνεργαστεί με τον γιο του συγγραφέα, Κρίστοφερ Τόλκιν, που πέθανε τον Ιανουάριο σε ηλικία 95 ετών, και φρόντιζε ως το τέλος της ζωής το έργο του πατέρα του. 

Με πληροφορίες από Guardian

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.