Ο Παύλος Παυλίδης και η Σαβίνα Γιαννάτου live στο ΚΠΙΣΝ αυτή την εβδομάδα

Ο Παύλος Παυλίδης και η Σαβίνα Γιαννάτου live στο ΚΠΙΣΝ αυτή την εβδομάδα Facebook Twitter
Την Σαβίνα Γιαννάτου, που θα τραγουδήσει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, συνοδεύει στο πιάνο ο εξαιρετικός πιανίστας της τζαζ Σπύρος Μάνεσης.
0

Οι συναυλίες ΚΠΙΣΝ που πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία κοινού και μεταδίδονται ζωντανά στο διαδίκτυο συνεχίζονται με εμφανίσεις από τον Παύλο Παυλίδη την Παρασκευή 29 Μαΐου και την Σαβίνα Γιαννάτου το Σάββατο 30 Μαΐου.

Ο Παυλίδης, από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της ελληνικής εναλλακτικής ροκ σκηνής παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο project που ετοίμασε την περίοδο της καραντίνας ειδικά για τη διαδικτυακή συναυλία στο ΚΠΙΣΝ.

Μόνος του επί σκηνής, ερμηνεύει με τη συνοδεία της κιθάρας του και πλήκτρων τραγούδια από τα θρυλικά «Ξύλινα Σπαθιά» μέχρι τη σόλο καριέρα του, πάντα με το αυθεντικό του ηχόχρωμα και στυλ.

Ο Παύλος Παυλίδης ξεκίνησε το 1984 με το συγκρότημα «Μωρά στη Φωτιά», στο οποίο παρέμεινε έως το 1988. Το 1992 δημιούργησε «Τα Ξύλινα Σπαθιά», όπου συμμετείχε ως τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός. Μαζί κυκλοφόρησαν τους δίσκους Ξεσσαλονίκη (1993), Πέρα από τις πόλεις της ασφάλτου (1995), Μια ματιά σα βροχή (1997), Τροφή για τα θηρία (1999), Ένα κύκλος στον αέρα (2000), Ξύλινα Σπαθιά Live (2003). Η μπάντα σημάδεψε τη χρυσή δεκαετία του ελληνικού ροκ και αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους.

Ο Παύλος Παυλίδης και η Σαβίνα Γιαννάτου live στο ΚΠΙΣΝ αυτή την εβδομάδα Facebook Twitter
Ο Παυλίδης, από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους της ελληνικής εναλλακτικής ροκ σκηνής παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο project που ετοίμασε την περίοδο της καραντίνας ειδικά για τη διαδικτυακή συναυλία στο ΚΠΙΣΝ.

Το 2003, μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο καλλιτέχνης ακολούθησε σόλο καριέρα και, αφού κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Αφού λοιπόν ξεχάστηκα το 2004, δημιούργησε τους «B-Movies» με τους οποίους πορεύεται μουσικά μέχρι και σήμερα. Μαζί κυκλοφόρησαν τους δίσκους Άλλη μια μέρα (2006), Live στο θέατρο Απόλλων της Σύρου (2008), Αυτό το πλοίο που όλο φτάνει (2010), Ιστορίες που ίσως έχουν συμβεί (2013), Στον διπλανό ουρανό (2015), Μια πυρκαγιά σ΄ ένα σπιρτόκουτο (2016). Την άνοιξη του 2018 ακολούθησαν τα singles «Δεσποινίς» και «Η νέα Βαρβαρότητα» με τη συμμετοχή του Γιάννη Αγγελάκα στα φωνητικά, ενώ στα τέλη του 2018 ο Παυλίδης κυκλοφόρησε διαδικτυακά το τραγούδι «Ένα αλλιώτικο παιδάκι» και τον Νοέμβριο του 2019 το «Απέναντι».

Την Σαβίνα Γιαννάτου, που θα τραγουδήσει την επόμενη μέρα στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, συνοδεύει στο πιάνο ο εξαιρετικός πιανίστας της τζαζ Σπύρος Μάνεσης, ο οποίος έχει διασκευάσει και τα τραγούδια της συναυλίας και πρόσφατα εμφανίστηκε μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη στην ίδια σειρά συναυλιών.

Η Σαβίνα Γιαννάτου είναι γνωστή εδώ και χρόνια για την εξαιρετική της ικανότητα να συνδυάζει στοιχεία αυτοσχεδιασμού με τις μουσικές του κόσμου. Διεθνώς καταξιωμένη, με σπάνιες ερμηνευτικές δυνατότητες, έχει εντυπωσιάσει με την ερμηνεία της τα ακροατήρια των χωρών που τακτικά επισκέπτεται, από το Barbican του Λονδίνου έως το WOMAD festival, σε Αμερική, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία.

Ο Σπύρος Μάνεσης ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών της τζαζ, με πολύχρονες σπουδές σε Ελλάδα και Ολλανδία και καλλιτεχνική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη.

Με τη συνάντησή τους στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Σπύρος Μάνεσης μας καλούν να περιπλανηθούμε μαζί σε διαφορετικές μουσικές παραδόσεις με όχημα την τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό. Τραγούδια διαφορετικών λαών, σε διαφορετικές γλώσσες και μουσικά ιδιώματα, εναλλάσσονται με την έντεχνη ελληνική μουσική μέσα από μια ενιαία προσέγγιση για πιάνο και φωνή. Το ελληνόφωνο τραγούδι της Κάτω Ιταλίας συνυπάρχει με τη μουσική της Αρμενίας, του Λιβάνου, της Κορσικής, της Σαρδηνίας, αλλά και με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, της Λένας Πλάτωνος και του Νίκου Κυπουργού.

Παρακολουθήστε τη συναυλία του Παύλου Παυλίδη στο snfcc.org/pavlidis, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC την Παρασκευή 29/05 στις 21.00 και τη συναυλία της Σάβίνας Γιαννάτου στο snfcc.org/yannatou, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook @SNFCC το Σάββατο 30/05 στις 21.00.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.