40 αθηναϊκές γκαλερί συμμετέχουν στο ψηφιακό gallery walk του Δήμου Αθηναίων

40 αθηναϊκές γκαλερί συμμετέχουν στο ψηφιακό gallery walk του Δήμου Αθηναίων Facebook Twitter
Έργο της Μαρίας Λοϊζίδου.
0

Ο Δήμος Αθηναίων ετοίμασε μια ψηφιακή περιήγηση στον κόσμο των σύγχρονων εικαστικών της Ελλάδας. Μέσα από 40 βίντεο παρουσιάζεται πρωτότυπο υλικό από ισάριθμες γκαλερί της Αθήνας, εκθέσεις και εργαστήρια γνωστών καλλιτεχνών καθώς και συνεντεύξεις των ίδιων των δημιουργών.

Το ψηφιακό gallery walk είναι προϊόν της πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων και του Δικτύου Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ) και την Art Athina.

Στόχος της συγκεκριμένης συνέργειας είναι η ανάδειξη της σημασίας του πολιτισμού και των τεχνών που, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του πρόσφατου υποχρεωτικού περιορισμού λόγω της πανδημίας.

Ο Δήμος Αθηναίων στοχεύει στην καταγραφή και προβολή του πολιτιστικού δυναμικού της Αθήνας, την ενημέρωση των πολιτών για τα καλλιτεχνικά δρώμενα και τη διατήρηση της επικοινωνίας με τους καλλιτέχνες και τους παράγοντες της τέχνης, που με το κλείσιμο των χώρων πολιτισμού και τις ματαιώσεις δράσεων, εκθέσεων και εκδηλώσεων δοκιμάστηκαν και θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, από αυτή την εβδομάδα ξεκινά ένας εναλλακτικός, ψηφιακός εικαστικός περίπατος με πρωτότυπο υλικό από γκαλερί της Αθήνας, εκθέσεις και εργαστήρια αγαπημένων καλλιτεχνών, οι οποίοι μας μιλούν για το έργο τους και μοιράζονται μαζί μας σκέψεις για τη δουλειά τους, για το ρόλο της τέχνης σήμερα και για τη θέση του καλλιτέχνη στη σύγχρονη, παγκοσμιοποιημένη κοινωνία.

Κάθε μέρα θα προβάλλεται ένα διαφορετικό βίντεο από τα 40 που δημιουργήθηκαν από το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων μέσω της ιστοσελίδας www.athensculturenet.com και του καναλιού του στο YouTube, συνθέτοντας ένα ψηφιακό πανόραμα της σύγχρονης ελληνικής εικαστικής σκηνής, που περιλαμβάνει τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη φωτογραφία και τις εγκαταστάσεις.

  

Η δράση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).

Οι γκαλερί (αλφαβητικά) με τους καλλιτέχνες τους που συμμετέχουν είναι οι εξής:

a.antonopoulou.art - Αλέξανδρος Ψυχούλης / Alibi Gallery – Μαριλία Κολυμπίρη / Allouche Benias Gallery – Vassilis H. / Alma Contemporary Art Gallery - Ανδρέας Βούσουρας / Art Appel Gallery - Μάτω Ιωαννίδου / ArtZone 42 – Πάνος Μπάκας / Bernier / Eliades Gallery – Νίκος Ναυρίδης / Can Christina Androulidaki Gallery – Κωνσταντίνος Λαδιανός / Cheapart – Μπάμπης Καραλής / Crux Galerie – Γιώργος Κόντης / Depo Darm Contemporary Art Space –Ηλίας Βασιλός / Dio Horia Gallery Contemporary Art Platform – Ηλίας Καφούρος / Eleftheria Tseliou Gallery – Γιώργος Χατζημιχάλης / Eleni Koroneou Gallery –Γιώργος Σαπουντζής / ENIA Gallery -Άρτεμις Ποταμιάνου / Evripides Art Gallery – Κατερίνα Γιάννακα / Gallery "7" - Γιώτα Ανδριάκαινα / Gallery Art Prisma – Βασίλης Καρακατσάνης / Gallery Genesis – Κυριακή Μαυρογεώργη / Kalfayan Galleries – Μαρία Λοϊζίδου / Kappatos Gallery – Βασίλης Σαλπιστής / Nitra Gallery Athens – Αικατερίνη Γεγησιάν / Rodeo Gallery – Ευτύχης Πατσουράκης / The Breeder –Λένα Κιτσοπούλου / Vamiali's gallery – Δήμητρα Βάμιαλη / Αγκάθι Κartάλος - Λεωνίδας Γιαννακόπουλος / Αίθουσα Τέχνης Αθηνών – Λίζη Καλλιγά / Αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης – Ελένη Παρμακέλη / Αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή – Κωνσταντίνος Κακανιάς / Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος – Δήμητρα Σιατερλή / Γκαλερί Citronne – Γιάννης Αδαμάκος / Γκαλερί Αργώ – Χριστόδουλος Γκαλτέμης / Γκαλερί ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ – Νίκος Κρυωνίδης / Γκαλερί Έρση – Νίκος Καλαφάτης / Γκαλερί Ζουμπουλάκη – Νίκος Τρανός / Γκαλερί Σκουφά – Γιώργης Γερόλυμπος / Εικαστικός Κύκλος Sianti – Θανάσης Λάλας / έκφραση–γιαννα γραμματοπουλου – Κυριάκος Κατζουράκης / Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα – Εύα Μίταλα.

Culture
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.