Οι Mechanimal κυκλοφόρησαν μόλις, εν μέσω καραντίνας, το νέο τους κομμάτι που φέρει τον τίτλο «Athena». 

 

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου γράφει σχετικά:

 

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2020

 

Απομόνωση. Διακοπή αστικής πρόσβασης. Αργή κυκλοφορία ψηφιακών δεδομένων. Ένα ιδιωτικό Twitch κανάλι. Απεριόριστη παρεμβολή. Συνεχής απογοήτευση. Υποδούλωση στον αλγόριθμο. Ανίερη εκμετάλλευση. Αναλογικές μηχανές. Σαμπλαρισμένος θόρυβος. Συγχρονισμός.

 

Δύο σκυλιά μαλώνουν έξω από το παράθυρο. Η Αθηνά είναι ανήσυχη. Ο Φρέντι εκπέμπει, εγώ ηχογραφώ. Παραμόρφωση. Έστω και θολά ή παραμορφωμένα, τα όνειρά συνεχίζουν να ηλεκτρίζουν την πραγματικότητά μας. Εκεί έξω, όλα αλλάζουν. Δεν έχει σημασία αν είσαι χρηματιστής στο Λονδίνο ή μοναχός στο Άγιο Όρος, η κάθε κοινότητα και η κάθε κοινωνία, μικρή ή μεγάλη, έχει μάθει να στέκεται βάσει ορίων και περιορισμών.

 

Ο ιός είμαστε εμείς. Οτιδήποτε αλλοιώνει ή τερματίζει αυτά τα όρια και εισάγει μια άλλη, νέα πραγματικότητα σε κάθε πολιτισμικό μοντέλο θεωρείται απειλητικό. Ο ιός είναι μια νέα, παγκόσμια απειλή. Σκοτώνουμε ή νοσούμε όταν πλησιάζει ο ένας τον άλλον.

 

Ο πραγματικός εχθρός της ανθρωπότητας ήταν και είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Και ο ιός μάς το δείχνει σήμερα στην πράξη με τον πιο σκληρό τρόπο.

 

 

Mechanimal - Athena