10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (5-11/3)

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (5-11/3) Facebook Twitter
Τριάντα πέντε DJs και περφόρμερ από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα επικό fund raising πάρτι.
0

ΠΑΡΤΙ

Athens DJs and Performers for Athens Pride
Το καθιερωμένο πάρτι που ενισχύει οικονομικά το Athens Pride επιστρέφει τo Σάββατο 7 Μαρτίου για έβδομη συνεχόμενη χρονιά.Τριάντα πέντε DJs και περφόρμερ από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα επικό fund raising πάρτι το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το πρωί, καταλαμβάνοντας τα τρία dance stages του «Ρομάντσο».

7/3, Bios. Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα, 22:00, εισ.: €5 πριν από τις 00:00, €8 μετά, για την ενίσχυση του Athens Pride 2020

ΟΠΕΡΑ

Europeras 1 & 2

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (5-11/3) Facebook Twitter
Η μετα-όπερα του Τζον Κέιτζ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχει μαέστρος. Δεν υπάρχει ένας οδηγός. Δεν υπάρχει κανένα σύνολο ανθρώπων που να διέπεται από την καθιερωμένη ιεραρχία της όπερας όπως την ξέρουμε. Η μετα-όπερα του Τζον Κέιτζ, η οποία συνιστά μια δοξαστική όσο και βιτριολική ματιά στο ρεπερτόριο της όπερας του 18ου και 19ου αιώνα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

5-7/3, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, 216 8091000, 20:30, είσοδος ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας)

PERFORMANCE

Cultural Exchange Rate

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (5-11/3) Facebook Twitter
Τάνια Ελ Χούρι


Από το Λονδίνο ως τη Βηρυτό και από το Βρετανικό Μουσείο μέχρι τους ναούς του Λιβάνου έχει φτάσει η Τάνια Ελ Χούρι, παρουσιάζοντας διαδραστικές εγκαταστάσεις και περφόρμανς που τοποθετούν το κοινό στο κέντρο της δράσης. Στη Στέγη, η Λιβανέζα live artist Τάνια Ελ Χούρι διαβάζει, μέσα από ένα οικογενειακό ημερολόγιο, την πανανθρώπινη ιστορία της μετανάστευσης.

6-8/3, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση - Εκθεσιακός Χώρος -1, λεωφ. Συγγρού 107-109, 16:45, 18:00, 19:15, 20:30, 22:45, εισ.: 5-12 ευρώ

DANCE

10 Years of Lies Records
Η Long Island Electrical Systems ή L.I.E.S. του Ron Morelli δημιουργήθηκε το 2010 στο Μπρούκλιν και γρήγορα έγινε ένα απ' τα σημαντικότερα labels για τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο. Με αναρίθμητες κυκλοφορίες και θρυλικά ονόματα στον κατάλογό της, η L.I.E.S έρχεται προσκεκλημένη της πλατφόρμας Phormix και του Temple για να γιορτάσει τα 10 της χρόνια. Lineup: Ron Morelli, An-i (live), Cardinal & Nun (live), Morah.

7/3, Temple Athens, Ιάκχου 17, 24:00, εισ.: 8-10 ευρώ

ΘΕΑΤΡΟ

Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (5-11/3) Facebook Twitter
H Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη ανεβάζει με την ομάδα Anima ένα από τα πιο σκοτεινά και δυστοπικά έργα του 20ού αιώνα.


Έχοντας διακριθεί με το βραβείο Κάρολος Κουν, η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη ανεβάζει τώρα με την ομάδα Anima ένα από τα πιο σκοτεινά και δυστοπικά έργα του 20ού αιώνα, το Πίστη, Αγάπη, Ελπίδα του Έντεν φον Χόρβατ. Μια άνεργη γυναίκα προσπαθεί να βρει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που βιώνει, βάζοντας το σώμα της ενέχυρο στο Εργαστήριο Ανατομίας, προκειμένου να πάρει τα χρήματα που αντιστοιχούν κι έτσι να εξασφαλίσει μια άδεια πλασιέ για να μπορέσει να εργαστεί.

9/3-12/4, Bios, Πειραιώς 84, Πέμ.-Κυρ. 21.00, εισ.: 10-14 ευρώ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Στήβεν Αντωνάκος: Φως. Ο Στήβεν Αντωνάκος και η ρωσική πρωτοπορία

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (5-11/3) Facebook Twitter
Στήβεν Αντωνάκος, Untitled, 74 x 53 εκ., μεταξοτυπίες (ματζέντα, πράσινο, μπλε, κόκκινο-πορτοκαλί) σε διάφανη ακρυλική μεμβράνη και λευκό χαρτί, 1988© MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης


Μια σειρά 67 έργων-τυπωμάτων του Στήβεν Αντωνάκου εκτίθεται για πρώτη φορά στην Αθήνα μαζί με έργα της συλλογής Κωστάκη, δηλαδή των Καζιμίρ Μαλέβιτς, Ιβάν Κλιούν, Αλεξάντρ Ρότσενκο, Ιβάν Κουντριασόφ, Ναντιέζντα Ουνταλτσόβα και Ξένια Έντερ.

5/3-24/4, MOMus-Μουσείου Άλεξ Μυλωνά, Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Τρ.-Τετ., Παρ.-Σάβ. 11:00-19:00, Πέμ. 11:00-22:00, Κυρ. 11:00 - 16:00. Εγκαίνια: 5/3, 19:30

ΜΟΥΣΙΚΗ

Maluma

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (5-11/3) Facebook Twitter
Maluma


Ο 26χρονος Κολομβιανός σταρ που έκλεψε την παράσταση στο «Madame X» της Mαντόνα, συνοδεύοντάς τη στο κομμάτι «Μedellin», έρχεται στην Αθήνα. Τη συναυλία του Maluma, που θεωρείται από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της ρεγκετόν και της λάτιν-ποπ αυτήν τη στιγμή παγκοσμίως, θα ανοίξει η Ελένη Φουρέιρα.

11/3, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ, λεωφ. Σπύρου Λούη, 21:00, εισ.: από 35 ευρώ

ΟΠΕΡΑ

Πάπισσα Ιωάννα

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (5-11/3) Facebook Twitter


To «βλάσφημο» κείμενο του Εμμανουήλ Ροΐδη γίνεται όπερα για την Εθνική Λυρική Σκηνή σε μουσική σύνθεση Γιώργου Βασιλαντωνάκη και σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά. Το ποιητικό κείμενο που υπογράφει ο συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης αφηγείται την ιστορία της γυναίκας που έφτασε να πάρει τον θρόνο του πάπα, κρύβοντας τη γυναικεία της φύση.

8-22/3, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής - ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Συγγρού 364, 18:30, εισ.: 15-60 ευρώ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εργοτάξιο εξαιρετικών αισθημάτων

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (5-11/3) Facebook Twitter
Constance Tenvik, Amelia Webb, 2019


Ένα βίντεο μιλάει για το τι συμβαίνει όταν αισθάνεσαι ξένος προς τον εαυτό σου, ενώ, λίγο πιο πέρα, τερατόμορφες, θηλυπρεπείς φιγούρες γοητεύουν και απωθούν ταυτόχρονα. Δανειζόμενη το όνομά της από τον υπότιτλο του λογοτεχνικού περιοδικού «Οδός Πανός» του Γιώργου Χρονά, η ομαδική έκθεση της γκαλερί Breeder συγκεντρώνει έργα που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη ύπαρξη, τον Άλλο και τη διαφορετικότητα ως κατάσταση αλλά και ως ανάγκη της ανθρώπινης φύσης. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες Agnieszka Polska, Νάνα Σαχίνη, Σοφία Στέβη, Constance Tenvik και Marianne Vlaschits.

5-28/3, The Breeder, Ιάσονος 45, Μεταξουργείο, Τρ.-Παρ. 12:00-20:00, Σάβ. 12:00-18:00. Εγκαίνια: 5/3, 20:00-22:00

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ninos Du Brasil
Το ανατρεπτικό δίδυμο από την Ιταλία αναμειγνύει ιδιαίτερους και γεμάτους ένταση ήχους με θορύβους, ηλεκτρονική μουσική, ρυθμούς batucada και σάμπα, old school techno και πολυπληθείς χορωδίες. Μαζί τους ο Jay Glass Dubs.

7/3, Temple Athens, Ιάκχου 17, 20:00, εισ.: 12-18 ευρώ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 - ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.