Στο Songs of Rebellion (Τραγούδια της Εξέγερσης) στην Κεντρική Σκηνή στις 29 Φεβρουαρίου, σε συνανάθεση της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, η συνθέτρια Μπριγκίτα Μούντεντορφ και ο σκηνοθέτης Μίκαελ Χέπνερ, ξεδιπλώνουν έναν βιωματικό χώρο μουσικών, θεατρικών και πολυμεσικών ζεύξεων αντίστασης και αφοσίωσης.


Εκεί, η διαφυγή και η κινητοποίηση, η τέχνη και η πολιτική, η σύγχρονη κλασική και η ποπ μουσική, η περισυλλογή και η δράση συνιστούν τόσο την αφύπνιση, όσο και το νανούρισμα της εξέγερσης.


Δημιουργούν μια «κοινότητα πρακτικής» (Community of Practice), αποτελούμενη από διάφορα μουσικά σύνολα και καλλιτέχνες, ενώ αφήνονται στην ατομική και συλλογική επήρεια του τραγουδιού για να παρουσιάσουν επί σκηνής την αμφίσημη σχέση του με διάφορες μορφές εξέγερσης.


Αντιφατικά, αντιστασιακά, καταφατικά, παροδικά ή ακόμα και χαμένα, τα τραγούδια διαμαρτυρίας, που έχουν τη δύναμη να ενεργοποιούν διέγερση, λατρεία, μυθοποίηση, οχλαγωγία ή στρατευμένη πολιτική, είναι ένα ιδιόμορφο είδος που μοιάζει αθάνατο και ταυτόχρονα ευάλωτο.

 

Συντελεστές

Σύνθεση: Brigitta Muntendorf
Σκηνοθεσία: Michael Höppner
Σκηνικά, Κοστούμια & Σχεδιασμός Προσωπείων: Jule Saworski
Βίντεο: Warped Type (Andreas Huck & Roland Nebe)
Διεύθυνση Ήχου: Maximilian Estudies
Τεχνική Διεύθυνση Παραγωγής, Φωτισμοί: Lukas Becker

 

Μουσικοί/Ερμηνευτές: Louis Bona (βιόλα), Ευδοξιά Φιλίππου (κρουστά), Till Künkler (τρομπόνι), Carola Schaal (κλαρινέτο), Małgorzata Wałentynowicz (συνθεσάιζερ), Brigitta Muntendorf και Michael Höppner


Συνανάθεση: Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, Ultima Oslo


Με την υποστήριξη του: Kunststiftung NRW, Berliner Senatsverwaltung für Kultur und Europa (Spartenoffene Förderung), Rudolf Augstein Stiftung

 

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του δικτύου Sounds Now, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107 (Κεντρική Σκηνή)
29 Φεβρουαρίου 2020, 20:30
Εισιτήρια: 5-12 ευρώ
Ομαδικές κρατήσεις στο groupsales@onassis.org
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr