Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, η «Κινέττα» του 2005 πρόκειται να προβληθεί για πρώτη φορά στην Αμερική.


Η ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και συμμετείχε στα φεστιβάλ του Βερολίνου και Τορόντο θα προβληθεί για το αμερικάνικο κοινό στο Museum of the Moving Image της Νέας Υόρκης από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου μέχρι τις 27 του ιδίου μηνός. Μερικές από τις προβολές θα συνοδευτούν και από την προβολή των «Άλπεων» και του «Κυνόδοντα» του Λάνθιμου.


Η «Κινέττα» υπήρξε η πρώτη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που κυκλοφόρησε ανεξάρτητα, καθώς είχε προηγηθεί η συνεργασία του με τον Λάκη Λαζόπουλο στο φιλμ «Ο Καλύτερος μου Φίλος» το 2001, ενώ μερικά χρόνια μετά, κατάφερε να φτάσει στις υποψηφιότητες των Όσκαρ με τον «Κυνόδοντα».


Το φιλμ ακολουθεί τρεις πρωταγωνιστές σε μια απομονωμένη ελληνική πόλη, με φόντο τον χώρο ενός ξενοδοχείου. Μια καμαριέρα, ένας άνδρας παθιασμένος με τα αυτοκίνητα BMW και ένας πωλητής προσπαθούν να αναπαραστήσουν τους φόνους που έχουν γίνει στην περιοχή, στην προσπάθεια εξιχνίασης τους. Πρωταγωνιστούν ο Άρης Σερβετάλης, η Ευαγγελία Ράντου, ο Κώστας Ξυκομηνός και η Γιουλίκα Σκαφιδά σε μια μικρή εμφάνιση. Εκτός της σκηνοθεσίας ο Γιώργος Λάνθιμος είχε υπογράψει και το σενάριο.


Παρακάτω το τρέιλερ και η επίσημη αφίσα της ταινίας:

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από το Indiewire