Σαν σήμερα, πριν από 94 χρόνια, γεννήθηκε ο θρύλος των μπλουζ B.B. King και η Google τιμά τον Αμερικανό μουσικό με ένα ιδιαίτερο βίντεο - doodle.

 

To βίντεο με την ερμηνεία «The thrill is gone» είναι ένα animation για τον διάσημο ερμηνευτή των μπλουζ, ο οποίος πέθανε στις 14 Μαΐου 2015 στο Λας Βέγκας, σε ηλικία 90 ετών.

 

Οι καλλιτέχνες Steve Spencer και Nayeli Lavanderos είναι οι δημιουργοί του Doodle ενώ η Google συνεργάστηκε με το μουσείο The B.B. King το Μισισίπι. Την καλλιτεχνική σκηνοθεσία υπογράφει η Angelica McKinley, από το Τενεσί, από όπου και ο ίδιος ο B.B. King ξεκίνησε να ηχογραφεί.

 

 

 

Η ερμηνεία του «The Thrill Is Gone», που ντύνει μουσικά το βίντεο ήταν το μεγαλύτερο χιτ του B.B. King, και κέρδισε ένα Grammy το 1970. Aναδεικνύει τόσο τη χαρακτηριστική φωνή του King, όσο και το μοναδικό του στιλ κιθάρας για το οποίο ξεχώρισε.

 

Ο King Γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1925, σε φυτεία στην Itta Bena του Μισισίπι και ως παιδί ξεκίνησε να τραγούδα γκόσπελ με εκκλησιαστικές χορωδίες. Το επόμενο βήμα ήταν το τραγούδι στους δρόμους και από εκεί ξεκίνησε μια καριέρα που συνδέθηκε άρρηκτα με την μπλουζ, την οποία ο King υπηρέτησε για πάνω από μισό αιώνα. 

 

Το 1949 ο B. B. King έκανε τις πρώτες ηχογραφήσεις με την εταιρεία RPM Records και ένα χρόνο αργότερα είχε ήδη θεωρηθεί ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της R&B μουσικής. Το Γκράμι Συνολικής Προσφοράς, το Εθνικό μετάλλιο των τεχνών και Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας επισφράγισαν την καριέρα του και του χάρισαν μια θέση στο πάνθεον του Rock and Roll Hall of Fame.

 

Για πάνω από 50 χρόνια, ο B.B. King ήταν για πολλούς ο ορισμός των μπλουζ στο παγκόσμιο ακροατήριο. Από τότε που ξεκίνησε την ηχογράφηση τη δεκαετία του 1940, κυκλοφόρησε πάνω από πενήντα δίσκους και έλαβε σημαντικές διακρίσεις για τη μουσική του προσφορά. Μέχρι και σήμερα, η λέξη «θρύλος» συνοδεύει πάντα την αναφορά στο όνομά του και η Google επέλεξε την ημερομηνία ορόσημο για να μας υπενθυμίζει τη γέννησή του.