Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Facebook Twitter
Ο ξαφνικός θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα προκαλεί θλίψη σε όλη την Ελλάδα σήμερα
5

Πέθανε σήμερα ο γνωστός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μια εμβληματική φιγούρα της μουσικής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας διέμενε τις τελευταίες ημέρες στον Βόλο, στο σπίτι που διατηρούσε στον Πτελεό Μαγνησίας καθώς είχε πραγματοποιήσει εκεί μια συναυλία. Την θλιβερή είδηση για το θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα επιβεβαίωσε πριν λίγο στο Lifo.gr και συνεργάτιδά του. O Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες είχε ιστορικό με καρδιακό πρόβλημα υγείας. 

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Αχιλλοπούλειο του Βόλου τα ξημερώματα, μετά από καρδιακό επεισόδιο που πιθανότητα υπέστη στη διάρκεια της νύχτας.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Μαχαιρίτσα:

Η τελευταία εμφάνιση του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στο Βόλο, την περασμένη Παρασκευή:

Σύμφωνα με πληροφορίες τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του, η κόρη του. Η τελευταία του συναυλία ήταν με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στο δημοτικό θέατρο Βόλου, ενώ για αύριο ήταν προγραμματισμένη η συναυλία στο Ηρώδειο, όπου θα τραγουδούσαν για τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». 

 

Η είδηση για τον αιφνίδιο θάνατό του έχει σκορπίσει θλίψη σε όλους καθώς ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς εκπροσώπους και δημιουργούς της ελληνικής έντεχνης και ροκ σκηνής.

Με δεκάδες δίσκους στο βιογραφικό του και τα τραγούδια του να έχουν αγαπηθεί από όλη την Ελλάδα, από τους «Τερμίτες» στην σόλο καριέρα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας αφήνει πίσω του μια μουσική κληρονομιά με την καριέρα να ξεκινά πριν από 40 χρόνια, όταν  στα πρώτα του μουσικά βήματα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με αγγλικό στίχο με τους "P.L.J. Band" με τίτλο 'Gaspar'. Το 1989 ξεκινά η προσωπική του σταδιοδρομία ως συνθέτης και ερμηνευτής ταυτόχρονα. Πρώτο album «Ο ΜΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ Η ΣΑΓΑΠΩ από την MINOS-EMI.

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Facebook Twitter

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της μουσικής και η δισκογραφία των 18 δίσκων περιλαμβάνει τραγούδια που είναι όχι μόνο κλασικά, αλλά μέχρι σήμερα ακούγονται και αγαπιούνται από χιλιάδες φανς. «Πόσο σε θέλω»,«Ρίξε κόκκινο στη νύχτα», «Φλασάκι», «Ένας Τούρκος στο Παρίσι», «Και τι ζητάω»..., η λίστα είναι μακρά και περιλαμβάνει επιτυχίες που μέχρι σήμερα ακούγονται τα ραδιόφωνα, τραγουδιούνται από άλλους καλλιτέχνες και γέμιζαν τις συναυλίες που έδινε ο Μαχαιρίτσας.

 

Η μεγάλη επιτυχία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ήρθε το 1991, με το «Διδυμότειχο Blues» το τραγούδι που ερμήνευσε με τον Γιώργο  Νταλάρα. «Όλη μου η ζωή άλλαξε μετά το «Διδυμότειχο». Μέχρι τότε είχα πρόβλημα. Δούλευε η γυναίκα μου που ήταν αγιογράφος, από τότε ζούσαμε μαζί και με συντηρούσε», είχε πει σε συνέντευξή του.

Δισκογραφία
Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
Διδυμότειχο Blues (1991)
Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
Παυσίλυπον (1997)
Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
Ένας κι Ένας (2000)
Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)
Στο Αφιερώνω (2003)
Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
Αλκυονίδες Μέρες (2005)
Ήρωες με Καρμπόν (2006)
Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
Η Ενοχή των Αμνών (2010)
Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
Μία τρύπα στον καιρό ... κύριε Μάνο (2014)
Άλλαξαν πολλά (2017)

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας Facebook Twitter
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στα παρασκήνια συναυλίας τους το καλοκαίρι
Culture
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.

σχόλια

1 σχόλια
"Και τι ζητάω,τί ζητάω, μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω..."Τουλάχιστον - από όσο μπορούσαμε να ξέρουμε -, είχε την ευκαιρία του και πρόλαβε.Της γενιάς μου.Θα σε θυμόμαστε Λαυρέντη, σίγουρα.
Τι γράφεις άνθρωπε μου, τι γράφεις;;... ..στιγμές που είναι;...(Οι στίχοι του αναφέρονται στον έρωτα).Μια σοκαριστική είδηση, πολύ στενάχωρη.Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας καλλιτέχνης με ιδιαίτερη ευαισθησία και στοχασμό στην ποίηση των διαχρονικών τραγουδιών του.Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του, τους φίλους, τους οικείους του.Θα μας λείψεις πάρα πολύ Λαυρέντη, πάρα πολύ.
Ευτυχώς, μόνο 7 ...εννόησαν τον άλλο, τον επουράνιο Παράδεισο, όπως εσείς.Ότι λέω "εξ όσων γνωρίζουμε" και ότι "πρόλαβε", μήπως ...εννοεί κάτι για ποιον Παράδεισο μιλούσα ;Και - εν πάσει περιπτώσει - είστε παλιός εδώ μέσα.Έχω δώσει δείγματα ότι είμαι θρησκόληπτος ;Προτείνω ψυχραιμία και να ...νοείτε πριν γράψετε. Τα έχουμε ξαναπεί.
@ΕΛΠΟ 9.9.2019 | 21:06Ό,τι έγραψα που αφορά τον άστοχο παράδειγμα των στοίχων του σχολίου σου, αφορά και όσους συμφωνούν με αυτό.Και επειδή ΔΕΝ γνωρίζεις (ή δεν το σκέφτηκες σωστά, καθώς η τραγική είδηση ήταν σοκαριστική για όλους μας), μετά την εμφάνιση του σοβαρού προβλήματος της υγείας του, αρκετά χρόνια πίσω, αυτό του αφαίρεσε την απόλαυση του επίγειου παραδείσου του, ζώντας με διαρκή αγωνία (όπως όλοι όσοι έχουν παρόμοιο πρόβλημα υγείας) και ενώ έπρεπε να συνεχίσει την εργασία του σε συνθήκες απολύτως απαγορευμένες από τους γιατρούς του. Στην αρχή αποτραβήχτηκε και ήταν πολύ προσεχτικός, φοβισμένος. Όσο περνούσε ο καιρός «συμφιλιωνόταν» με την κατάσταση - και όπως έλεγε στους δικούς του, δεν μπορούσε να ζει στην «αποστείρωση», καθώς από την άλλη έπρεπε και να εργαστεί και είχε δίκιο.Μάθε τι σημαίνει να ζεις με την αγωνία να σταματήσεις να υπάρχεις την επόμενη ημέρα, την επόμενη στιγμή, απροειδοποίητα (δυστυχώς όπως συνέβη και ισχύει σε αυτές τις περιπτώσεις), που υπό αυτές τις συνθήκες ο παράδεισος παύει να υφίσταται, το αντίθετο μάλιστα, και μετά, αν συμφωνείς με όλο αυτό, συνεχίζεις να το υποστηρίζεις...
Νοών 14.21΄Το πάτε αλλού τώρα... Δεν πρόκειται λοιπόν πια, για την διάκριση μεταξύ επίγειου και ουράνιου Παράδεισου που καταλογίσατε σε μένα και όσους συμφώνησααν - εσείς το λέτε - ότι δεν διακρίναμε ("Τι γράφεις άνθρωπε μου, τι γράφεις;;... ..στιγμές που είναι;. ) Πηγή: www.lifo.gr...Τώρα πρόκειται ότι ΔΕΝ γνωρίζαμε ή ΔΕΝ σκεφθήκαμε ότι είχε αρρωστήσει.Απαντώ ότι και γνώριζα και σκέφθηκα, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.Στον επίγειο Παράδεισο - προφανώς μέσω του έρωτα, όπως εννοούν οι στίχοι - πας οποιαδήποτε στιγμή, ακόμη και μετά από αρρώστια. Και ο Μαχαιρίτσας είχε πάει, πρόλαβε. Συνεπώς, το επιχείρημά σας της αρρώστιας, δεν στέκει.Σκόπιμα δεν δίνω συνέχεια λοιπόν - αν και αυτή την θέση σας μπορώ να αποδείξω ότι είναι λανθασμένη - γιατί απλά ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΘΕΜΑ, ΑΝΤΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.